Skøjteklub København har sammen med ishockeyklubben, KSF, sendt en sidste appel til borger repræsentanterne i København for opførelsen af den lovede skøjtehal og dermed bevarelsen af de to klubber i Hovedstaden. I DSU bakker vi selvfølgelig op om Skøjteklub København og bevarelsen af denne vigtige skøjteklub på det danske kunstskøjteløbs-landskort. Alene det store og utrættelige arbejde med at få ørenlyd i borgerrepræsentationen vidner om, at klubben har nogle ildsjæle, der kæmper for at bevare en vigtig klub i nærmiljøet – både for sporten og de mange børn og unge på isen.
Kære Borger-repræsentant i København
Nordeuropas ældste ishockey-klub, KSF, og Danmarks ypperste kunst-skøjteklub, SKK, ligger på Østerbro – og her har de ligget siden 1869. I starten var hjemmebanen Søerne, hvor Søpavillonen blev bygget som klubhus, sidenhen skøjtehallen ved Fælledparken – og siden nedrivningen af denne i 2008 har klubberne og deres nu tilsammen nærved 600 meget aktive medlemmer haft hjemme i den midlertidige Østre Skøjtehal, som herudover årligt besøges af +50.000 skøjteløbere samt ca. 75 skoler, SFOer og lign. i den daglige offentlige åbningstid. Der er 100% udnyttelse af istiden 6 morgen til 23 aften – alle ugens dage.
Vi har lavet denne video, som viser de nuværende midlertidige forhold for klubberne i Københavns eneste skøjtehal:
https://www.youtube.com/watch?v=Yf1x0JrbIR8&feature=youtu.be.
Til trods for de midlertidige forhold har klubberne og skøjtehallen siden 2008 oplevet en enestående vækst og succes; medlemstallet er 3-doblet (15% årlig vækst), klubberne huser både den absolutte bredde og den ypperste elite med VM og OL kandidater, medlemmerne er fra alle sociale baggrunde og et væld af nationaliteter – og der opleves et enestående klubliv og engagement fra både medlemmer og de mange frivillige omkring klubberne. Der er således en enestående historie og en spændende nutid!
Men til marts 2016 skal Østre Skøjtehal rives ned – og hvis der ikke ifm. Budget2016 vedtages en permanent erstatning, så må klubberne hermed lukke, og brugerne står uden is; Det store potentiale spildes, og den nuværende succes og 146 års historie slutter.
Allerede ved nedrivningen af den hidtidige permanente skøjtehal i 2008 – og flere gange siden – er det vedtaget og lovet, at der skal bygges en ny hal som erstatning. Senest blev der i Budget2015 afsat 2,6 mio. kr. til udarbejdelse af helhedsplan for Østre Gasværksgrunden og for-projektering af en skøjtehal; dette ligger nu klar som beslutningsgrundlag – men projektet påkræver, at der ifm. Budget2016 afsættes de påkrævede midler hertil.
København skal i 2018 sammen med Herning være vært for VM i ishockey; dette er et gigantisk sports-event – til VM i Tjekkiet i 2015 var der i alt 740.000 tilskuere til 64 kampe, som blev vist på TV og digitale medier i mere end 150 lande og samlet blev set af ca. 1 mia. seere. Et arrangement af den størrelse kræver selvfølgelig faciliteter og frivillige ressourcer – ligesom det kun vil vække yderligere interesse for skøjtesporten i København; det ville virke helt absurd, hvis Københavns Kommune samtidig med VM-værtskabet vælger at lukke Københavns hidtil eneste skøjtehal samt Nordeuropas ældste og Københavns hidtil eneste ishockey-klub, som de seneste år har oplevet en så enestående vækst og positiv udvikling.
Hjælp os med at udnytte potentialet og fortsætte de seneste års succes og 146 års københavnsk historie!
Med ønsket om en god sommer, Bestyrelserne, SKK og KSF.
PS: I kan se mere på Facebook-siden Ny skøjtehal på Østerbro, samt på www.ksf.dk og www.sk-kbh.dk.