God praksis i forbindelse med fordeling af istid

 

Det følgende skitserer Dansk Skøjte Unions (DSU) generelle anbefalinger for fordelingen af istid.

 

Anbefalede prioriteringer iht. folkeoplysningsloven

Anbefalingerne tager afsæt i folkeoplysningsloven[1]. DSU bakker fuldt ud op om den prioriterede fordeling i lovens paragraf 21, der lyder som følger:

 

1) Aktiviteter for børn og unge

2) Folkeoplysende voksenundervisning, herunder aktiviteter i tilknytning hertil

3) Aktiviteter for voksne

Stk. 4. Ved anvisning af lokaler, der er særlig egnede til folkeoplysende virksomhed for handicappede, skal anvisning til sådan virksomhed dog normalt ske før anden anvisning.

 

Øvrige anbefalinger

  • I Dansk Skøjte Union ønsker vi at skabe hele mennesker.
  • Det er generelt god praksis i foreningsidrætten, at de yngste træner først, så længe de kan nå det efter skole og i god tid inden deres sengetider.
  • Derudover ligger der også et socialt aspekt heri. Hvis børn og unge skal skynde sig hjem efter træning for at nå aftensmad, sengetider osv., vil det være sværere at få skabt de inkluderende og demokratiserende fællesskaber, som det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde bygger på.
  • I forhold til vores eliteatleter er vi forpligtet til at sikre en forsvarlig udvikling af eliteidrætsudøvere både fysisk, personligt og socialt, jf. bekendtgørelsen af lov om eliteidræt[2].
  • Hvis muligt, bør dette tænkes med ind i tids- og facilitetsfordelingen, så atleter ikke er nødt til at tage fri fra skole/studier for at nå træningen.
  • Hvis atleter er nødt til at tage fri fra skole/studier, vil det gå ud over deres personlige og sociale udvikling.
  • Derudover er en tilstrækkelig restitutionsperiode og mulighed for en god nats søvn nødvendig for at opnå den optimale fysiske udvikling

 

Af Emil Peter Søhus

 

[1] Link til folkeoplysningsloven

[2] Link til bekendtgørelsen af lov om eliteidræt 

Relaterede Indlæg

SM med spænding i junior rækken

  Tårnby Skøjteklub var værter for Sjællands Mesterskaberne og Sjællands Cup sidste weekend, og det er en garvet klub udi afvikling af konkurrencer. Og som altid blev man mødt af en duft af deres berømt flæskestegs sandwich, hjertevarme og styr på planlægningen i skøjtehallen hele weekenden. Det største slag ved SM skulle slås i Junior […]

Daniel Tsion stærk til de Jydsk Fynske Mesterskaber

  I weekenden blev årets Jydske Fynske Mesterskaber afholdt i Vojens Skøjtehal med god stemning og fin tilslutning. Daniel Tsion, ESK, havde to super gode programmer med fine elementer og stærke spring, der i alt gav ham 175,62 point. Han var faktisk tæt på at slå den danske senior herre rekord i langt programmet fra […]

Aspiranter og Junior landshold sammen til konkurrence i Nice

      I denne uge har Eliteudvalget sendt Junior landsholdet og Aspirantgruppen til Trophée Métropole Nice Côte d’Azur i Nice, for at gruppen sammen opnår mere international erfaring. Det er første gang, at de to hold samlet sendes i konkurrence, og det er Eliteudvalgets mål at løberne får blod på tanden til at trænere […]