Eliteudvalget samlede i weekenden løbere fra hele landet i Odense Skøjtehal til årets anden Danskate samling.

 

 

Det primære fokus for samlingen var teknisk træning og forberedelse til The Nordics senere på måneden, hvorfor de udtagne løbere til dette års Nordics også var inviteret. De fleste løbere havde deres trænere med, selvom dette på opfordring ikke længere er et krav fra DSU’s side.

Undervisningen blev i stor udstrækning varetaget af Susanne Olsson fra Mörrums Skøjteklub i Sverige, og hun havde taget tre dygtige, svenske løbere med, der gav ekstra energi på isen. Susanne underviste både på og udenfor isen, hvoraf off ice træningen var langt mere omfattende end de danske løbere er vant til. Undervisningen blev suppleret med  dansetræning af træner Sus Davis, der har danset ballet ved det Fynske Balletkompani og koreograferet adskillige shows.

 

 

Som et led i strategi arbejdet blev løberne spurgt om, hvad der skulle til for at træne et talent, om hvad der motiverede dem, om klubmiljø og drømme. Der blev arbejdet koncentreret i grupper på 2-3 løbere, som tænkte og diskuterede meget. Vi planlægger en lignende spørgerunde blandt forældre, trænere og klubber, hvilket vi allerede har taget hul  på.

Forældre fra Odense sørgede for mad og mellemmåltider, der alt sammen var meget lækkert med masser af grønt og hjemmebagt brød og kage. Det blev til gode pauser i klubrummet, og Odense Skøjteklub skal have stor tak for at huse samlingen.

 

Foto: Arne Jepsen