ATK Samling – Hvad er nu det?

Eliteudvalget inviterede alle landets Cubs og Springs løbere til træningssamling i slutningen af september, og 52 løbere valgte at følge opfordringen. Man kan jo undre sig over, hvorfor Eliteudvalget inviterer alle løbere i denne aldersgruppe, når elitesamlingerne normalt er forbeholdt udtagne løbere? Men det er der en god forklaring på.

I DSU arbejder vi med en række strategier, bl.a. ’Aldersrelateret træning’ (ATK) og ’Attraktivt træningsmiljø’ som led i DSU’s Elitestrategi, der skal udmønte sig i et helt nyt Elite- og Talentprogram. ATK startede vi allerede med sidste sæson, hvor vi har afholdt en række seminarer med Mats Mejdevi, hovedsageligt som skadesforebyggende off-ice træning. En grupper er ved at udarbejde en ATK til træningen på isen, hvorefter hele ATK’en skal implementeres i klubberne.

Træningssamlingen for Cubs og Springs-løberne skulle give Eliteudvalget input til arbejdet omkring ’Attraktivt træningsmiljø’, ligesom man benyttede ATK-træning under samlingen. For løberne skulle oplevelsen også give en bedre social forståelse for hinanden og mulighederne for at træne alternativt.

Målet er at implementere en styrkelse af træningsmiljøet i klubberne for at skabe endnu bedre grundlag for talentudvikling, og en bredere talentmasse med et elitemål om at flere vil kunne nå et egentligt eliteniveau. Et styrket træningsmiljø vil også gavne bredden, og holde flere løbere i sporten i og efter teenageårene med et tilbud til alle niveauer, samt skabe et stærkt fællesskab på tværs af disse.

På denne træningssamling deltog forældre og løbere også i et oplæg om sportsernæring for børn, der dyrker megen sport med sportsernærings ekspert Rikke Høyer. Hun formåede at undervise i børnehøjde, og spørgelysten var stor hos begge grupper. Og herfra høstede Eliteudvalget også en del input til forståelsen for de parametre, der skal indgå i et godt træningsmiljø.

Målet er at beskrive træningsmiljøer for de 8 til 16-årige. For at målrette træningen til aldersgrupperne arbejdes der med to aldersgrupper, 8 til 12 år og 12 til 16 år. Derfor er der endnu en træningssamling undervejs, denne gang for Debs til Senior.

Relaterede Indlæg

Udtagelser i sololøb for sæson 2019-2020

Eliteudvalget har udtaget løbere til Danskate-holdet for sæsonen 2019/2020 på baggrund af Eliteprogrammet, som har en del ændringer. Overordnet set vil vi gøre talentmassen bredere, ikke udnævne talenter for tidligt og begrænse de egentlige hold til International elite, Senior og Junior Landshold samt National elite, løbere der har international erfaring og har vist internationalt potentiale […]

ATK-samling udsat

Den planlagte ATK-samling i Hvidovre er blevet udsat, fordi den kolliderede med flere, private samlinger i Efterårsferien. Eliteudvalget vender hurtigst muligt tilbage med en ny dato.

Teknisk træning i fokus på årets første Elitesamling

  Eliteudvalget samlede i weekenden løbere fra hele landet i Odense Skøjtehal til årets anden Danskate samling.     Det primære fokus for samlingen var teknisk træning og forberedelse til The Nordics senere på måneden, hvorfor de udtagne løbere til dette års Nordics også var inviteret. De fleste løbere havde deres trænere med, selvom dette […]