Det er dyrt at stå på skøjter, og det bliver ikke billigere, når man skal rejse rundt i verden for at kvalificere sig til den største konkurrence af dem alle, OL.  Danmarks Idræts Forbund har givet 5 olympiske scholarships til atleter, der håber at kvalificere sig til vinter OL 2018 i Pyeongchang. Blandt de fem, som DIF tror på, er hurtigløberne Viktor Hald Thorup og Elena Rigas.

Det er et stort skulderklap til hurtigløberne, som øger deres muligheder betragteligt for at forberede og kvalificere sig til OL, idet de hver får 10.000 kr. om måneden frem til OL. Eftersom vi har tre løbere, der realistisk kan kvalificere sig, vil pengene komme alle tre løbere tilgode, f.eks. til hjælp til de ekstremt dyre hotelværelser i Østen, hvor de løber kvalifikations konkurrencer lige nu – eller til hjælp til træningen, idet løberne som bekendt ikke har en dansk bane at træne på.

Der er endnu ingen kunstskøjteløbere, der kandiderer til OL i 2018. DSU’s bedste internationale kort er isdanserne Laurence Fournier & Nikolaj Sørensen, der desværre ikke kan stille op til OL, fordi de ikke begge er danske statsborgere.

logo