Danske løbere i udlandet med til JVM og VM

 

Det går virkelig godt for de danske skøjteløbere, der repræsenterer andre nationer, og vi kan glæde os til at se dem både ved Junior VM og VM her i marts måned.

Linus Colmor Jepsen flyttede i efteråret til Lyon for at danne par med spanske Sofia Val, og med bare fem måneders træning hos Oliver Schoenfelder, er parret udtaget til at repræsentere Spanien ved Junior VM i Isdans i denne uge. Linus og Sofia tog en flot 9. plads ved deres første internationale konkurrence, Bavarian Open, tidligere på året, og guldmedaljen ved de spanske mesterskaber.

Det bliver spændende at følge dem på den største internationale arena ved JVM i denne uge, hvor hele 31 par fra 24 nationer stiller op. Rhytm Dance begynder kl. 12.30 i morgen, torsdag og kan følges live på ISUs Livestream.

Sofia og Linus Fri Dans ved Bavarian Open 2019

 

Foto: Danielle Earl Photography


Nikolaj Sørensen
, der igennem en årrække har dannet par for Danmark med Laurence Fournier Beaudry, valgte for et år siden i stedet at repræsentere Canada, for at få chancen for at komme med til OL 2022. I tråd med ISU’s reglement fik isdanserparret derfor et års karantæne for international konkurrencedeltagelse.

Laurence og Nikolaj har holdt fuld fokus på træningen, og de mange måneders uforstyrret træning udmøntede sig ved en flot 3. plads ved de canadiske mesterskaber i februar, og siden med en 6. plads ved ISU Four Continents, hvor de igen satte nye personlige rekorder med mere end 30 point i forhold til EM i 2018. Parret repræsenterer derfor Canada ved VM senere på måneden, hvor vi kan glæde os over at gense dem på isen.

Laurence og Nikolajs fri dans fra Four Continents

Relateret artikel
https://www.danskate.dk/nyheder/isdanserne-flytter-til-canada/

 

Af Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

Maia har fuld fokus på OL’22

  Maia Sørensen pakkede sit 16-årige liv sammen sidste sommer for at flytte til Oberstdorff i Tyskland og træne under Michael Huth i IceDome. Det er nemlig flere år siden, at Maia besluttede sig for, at hun ville være med til OL i 2022, og med flytningen til Oberstdorff er al fokus sat på skøjteløbet. […]

En presset, men god sæson for speedskaterne

  Philip og Stefan Due Schmidt er ved at pakke rejsetaskerne efter fem ugers ophold i den Coronafrie boble i Heerenveen, der netop er kulmineret med VM. Philip har fået taget aftryk til nye skøjter, og begge er meget taknemmelige for, at det har kunnet lade sig gøre at få afviklet sæsonens største løb på […]

Vi satser på to finalepladser ved VM

  VM i Speed Skating er begyndt og varer til på søndag. Løbene afvikles alle i Heerenveen, hvor skaterne har været isoleret de sidste fem uger, og VM er kulminationen på en række konkurrencer på højeste niveau i den Corona-fri boble. Stefan og Philip Due Schmidt repræsenterer os ved VM i MassStart, hvor semifinalerne køres […]