Starten på speed skating sæsonen

Nu starter sæsonen på is for alvor for speedskaterne, som kører den første World Cup i Japan den kommende weekend.

Efter den intense træning op til OL og selve OL, har speedskaterne lagt et mere roligt tempo for træningen i denne sæson, inden de igen sætter sig op til OL i 2022. Når det er sagt, så har de selvfølgelig hele tiden haft for øje at holde formen, hvad enten det er på rulleskøjter, cykel eller med mere teknisk og styrkende træning.

Foto: Ulrik Pedersen/CSM

Elena Møller Rigas og Philip Due Schmidt har de sidste uger trænet på is med den europæiske træningsgruppe i Heerenveen, Holland. Et sæsonprojekt initieret af DSU med støtte fra den Internationale Skøjte Union, hvor de fem danske speedskatere skal have base hele sæsonen med en række andre, europæiske skatere. Både Elena og Philip har kørt et marathon, som gav gode fingerpeg om formen. Elena blev nr. 12 i A-gruppen og Philip nr. 3 i B-gruppen. De er klar til at træde ind på isen i Obihiro til MassStart på fredag.

Foto: Ulrik Pedersen/CSM

Viktor Hald Thorup, der trives bedst med at fortsætte træningen, har siden slutningen af juli trænet i Salt Lake City, USA, hvor han har arbejdet meget med teknisk træning samt sprint og højdetræning. Viktor har gennemført to gode løb i USA, hvor han bl.a. vandt 5.000 m. i AmCup i tiden 6:27:19.

 

Foto: Ulrik Pedersen/CSM

Til gengæld har Stefan Due Schmidt valgt at få noget helt andet under hjelmen, og har back packet sig 10 uger gennem Ecuador, hvor han selvfølgelig også har holdt formen med både rulleskøjter og cykel. Stefan, der endnu ikke har haft is under skøjterne, tilslutter sig den europæiske træningsgruppe i Heerenveen i slutningen af måneden, og deltager i World Cup i december.

Årets første to World Cups bliver altså med deltagelse af Elena, Philip og Viktor. Elena, Viktor og Philip i Mass start, samt Elena i 3000 m og Viktor og Philip i 5000 m. Skaterne tager direkte til den anden World Cup, der også køres i Japan, hvor de alle tre løber de samme distancer og Mass start.

Alle løb kan ses via livestream.

 

Livestream: https://www.eurovisionsports.tv/isu/Speed%20Skating/

Fredag den 16. november
Mass start Semifinale: Philip Due Schmidt, Viktor Hald Thorup og Elena Møller Rigas

Lørdag den 17. november
Mass start finale

Søndag den 18. november
3000 meter: Elena Møller Rigas
5000 meter: Viktor Hald Thorup og Philip Due Schmidt

Livestream: https://www.eurovisionsports.tv/isu/Speed%20Skating/

Fredag den 23. november
Mass start Semifinale: Philip Due Schmidt, Viktor Hald Thorup og Elena Møller Rigas

Lørdag den 24. november
Mass start finale

Søndag den 25. november
3000 meter: Elena Møller Rigas
5000 meter: Viktor Hald Thorup og Philip Due Schmidt

 

 

Af Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

Natascha Lindenskov klarer Junior OL-kravet

Natascha Lindenskov kører Speed Skating i 13-års klassen. Hun bliver først junior i den kommende sæson, men den stærke pige kan allerede nu tidsmæssigt måle sig med kvalifikationskravet til Junior WorldCup. I midten af marts var Natascha i Calgary for at køre 3000 m ved CanAm4l Olympic Oval finale. Her kørte hun  i tiden 4.37,52, […]

Danmark på verdens-kortet i Speed Skating

Det har været en flot sæson for speed skaterne med flere top 10-placeringer ved VM og WorldCup. Elena Møller Rigas placerede sig for andet år i træk på verdensranglistens top 10 i MassStart, efter en stabil indsats gennem tre WorldCups og til WorldCup Finalen. Den flotte placering som nr. 6 ved dette års VM understreger […]

Ny dansk rekord på 5000 meter til VM All round

  I weekenden repræsenterede Viktor Hald Thorup Danmark til VM All Round i Calgary, Canada. Her kørte Viktor en fornem 5000 meter i tiden 6.18,25, og slår dermed sin egen tidligere danske rekord på distancen. Viktor placerede sig som en flot nummer 9 på 5000 meter, og endte samlet på en 22. plads efter at […]

Sponsor by

 
 
Navigation