Toms Guldpulje

Familietid er kvalitetstid. Derfor har Toms og Danmarks Idrætsforbund skabt Toms Guldpulje. Puljens formål er at forgylde initiativer, der kan få flere familier ud og røre sig.

Familieidræt handler om velvære, at være aktive på tværs af generationer og sammen om gode idrætsoplevelser. Toms Guldpulje kan give økonomisk støtte til idrætsforeninger, der ønsker at skabe bedre rammer for familieidræt. Det kan både være gennem nye initiativer og eksisterende aktiviteter.

Fakta om Toms Guldpulje

  • Puljen er på 2 mio. kr. i år, som uddeles i bevillinger op til 20.000 kr.
  • Puljen er åben for ansøgning i perioden 1. april til 31. august 2019.
  • Puljen kan støtte initiativer og aktiviteter med fokus på familieidræt, der finder sted i perioden 9. september 2019 – 31. august 2020.
  • Puljen kan ansøges af alle idrætsforeninger under Danmarks Idrætsforbund (medlemmer af de 62 specialforbund).

Inspiration til ansøgere

Familieidræt kan være mange ting og indrettes forskelligt fra forening til forening. Herunder kan interesserede foreninger finde inspiration til forskellige typer af initiativer, der kan sætte gang i idræt for familier og fællesskaber på tværs af generationer.

Hvilke ansøgninger støtter Toms Guldpulje? 

1. Idræt sammen med børnene

Her er der tale om familieidræt, hvor voksne og børn udfører aktiviteterne sammen, så man kan motivere og inspirere hinanden samtidig med, at man får sved på panden og er sammen om den gode idrætsoplevelse.

Eksempler: Bold og Spring, Mini-tumle, Familiegymnastik, Vandleg, Jump4Fun

2. Samme idræt som børnene

Aktivitet foregår på samme tidspunkt som børnene, men udøves hver for sig, og hvor intensiteten tilpasses hver målgruppe. Her er fokus på ”what’s in it for me” for den (travle) forældre.

Eksempler: Fædrefodbold, Mødrefodbold, Familiebasket, Gymnastik/Crosstræning, Svømning

3. Anden idræt samme sted som børnene

Her dyrkes der idræt på samme tidspunkt, dog en anden aktivitet end det børnene dyrker. Her er det aktiviteter, der styrker fællesskabet blandt forældrene. Det kan fx være nybegyndermotion.

Eksempler: Styrke/pulstræning, løbetræning, Powerwalk, Yoga, “Idræt for alle”.

 

4. Det sociale i familieidræt

Her gælder det om at initiere og at skabe rammerne for det sociale og de familieorienterede aktiviteter i en foreningskontekst. Altså initiativer som går mere på fællesskabet frem for aktiviteten og motionen.

Eksempler: Familiedag i klubben, fællesspisning, sociale arrangementer og udflugter.

Krav til bevillingsmodtagere

Ansøgende foreninger skal være opmærksomme på de få krav, der følger med en eventuel bevilling:

  • Bevillinger kan ikke dække allerede foretagne investeringer
  • Alle bevillingsmodtagere skal efterfølgende indsende evaluering og tro- og love-erklæring for midlernes anvendelse (skema fremsendes)
  • Da der tages stikprøve af fem pct. af bevillinger, skal alle bevillingsmodtagere opbevare alle relevante bilag i fem år.
  • Toms Group modtager foreningens kontaktinformationer med henblik på evt. opfølgning og kommunikation om puljens støttede initiativer/aktiviteter.

Familietid er guld værd!  – Ansøg Toms Guldpulje

Læs pressemeddelelsen her

Relaterede Indlæg

SM med spænding i junior rækken

  Tårnby Skøjteklub var værter for Sjællands Mesterskaberne og Sjællands Cup sidste weekend, og det er en garvet klub udi afvikling af konkurrencer. Og som altid blev man mødt af en duft af deres berømt flæskestegs sandwich, hjertevarme og styr på planlægningen i skøjtehallen hele weekenden. Det største slag ved SM skulle slås i Junior […]

Daniel Tsion stærk til de Jydsk Fynske Mesterskaber

  I weekenden blev årets Jydske Fynske Mesterskaber afholdt i Vojens Skøjtehal med god stemning og fin tilslutning. Daniel Tsion, ESK, havde to super gode programmer med fine elementer og stærke spring, der i alt gav ham 175,62 point. Han var faktisk tæt på at slå den danske senior herre rekord i langt programmet fra […]

Aspiranter og Junior landshold sammen til konkurrence i Nice

      I denne uge har Eliteudvalget sendt Junior landsholdet og Aspirantgruppen til Trophée Métropole Nice Côte d’Azur i Nice, for at gruppen sammen opnår mere international erfaring. Det er første gang, at de to hold samlet sendes i konkurrence, og det er Eliteudvalgets mål at løberne får blod på tanden til at trænere […]