Viktor Hald Thorup har i løbet af sommeren haft mulighed for at forberede sig optimalt på is, og det gav allerede fra sæsonstart udslag i høj motivation og ny, personlig rekord. Viktor har selv skrevet om sin sommertræning:

“Jeg har tilbragt en stor del af sommeren sammen med det norske landshold, som nok anses for at være det stærkeste efter hollænderne. Vi har rejst rundt mellem Norge og Tyskland, hvor vi har fået lagt rigtig mange timer ind både på og udenfor isen. Det har især hjulpet mig teknisk, at træne med en stærkere gruppe end tidligere.

Udover at jeg har kunnet træne i højere tempo, har jeg haft stor teknisk gavn af at køre lige i hælene på så gode løbere. Motivationen er samtidigt steget gevaldigt og det kan være en af årsagerne til, at jeg allerede nu har haft flere træningstimer i 2015 end i hele 2014.

Takket være god støtte har jeg nu muligheden for at få den optimale forberedelse på isen. Når jeg rejser med der norske hold, har vi flere trænere og mere feedback, bl.a. gennem video analyse. Derudover har vi også fysioterapeuter og en holdlæge, som hjælper os til hurtigere restitution og skade forebyggelse. Det, samt min brug af en beddit søvn monitor, kan være blandt grundene til, at jeg ikke har mistet en enkelt træningsdag på grund af sygdom eller skader denne sæson.

Næste år håber jeg at have tilstrækkelige økonomiske midler til også at følger nordmændene i deres træning udenfor isen. De starter allerede i april med træningssamlinger i Oslo eller Font Romeu, hvor de arbejder på grundformen og styrker de skøjte relaterede muskelgrupper. At kunne deltage i denne del af deres træning, ville give mig akkurat samme udgangspunkt som dem, og dermed lige så gode muligheder for at opnå lignende resultater.

Den gode og hårde træning giver tydeligvis pote, og det kan allerede ses på mine resultater. I juni deltog jeg i et 8km løb med fællesstart i Enschede, Holland, hvor jeg endte på 5. pladsen, ikke langt bag 3 verdensmestre. 

Hele oktober måned foregår i Inzell, Tyskland, for mit vedkommende. Jeg kørte en 3000m testkonkurrence i forrige weekend, som endte med en ny dansk rekord i tiden 3:51″00! Det var lidt af en overraskelse, da jeg stadig er et stykke fra toppen af min formkurve, men det må være et godt tegn på, at jeg kan se frem til flere hurtige tider.

Den 5. november rejser jeg til Calgary, Canada, hvor jeg får ti dages forberedelse inden den første World Cup skydes i gang. Her er målet, at køre 6 sekunder under dansk rekord og så samtidigt ramme 8 sekunder under OL kval tiden.”