Viktor Hald Thorup gennemførte her til morgen et godt løb med flade, stabile omgangstider ved 5000m distancen ved OL i Beijing.

Vi vidste, at Viktor med 21. pladsen på ranglisten og den laveste personlige bedste tid skulle løbe op til sit allerbedste for at rykke op i feltet. Og det lykkedes ham at tage 19. pladsen med en tid på 6.28.870. Det var noget fra hans personligt bedste tid på 6:17.68, der blev sat i Salt Lake City i december’21.

‘Isen er l langsom’, udtaler landstræner sig fra Beijing og fortsætter, ‘- men det er den jo for alle. Viktor kører op til sit bedste og det var en god præstation’.

Viktor selv følte sig fint tilpas på isen i dag og var glad for at kunne holde til de 12 flade omgange, som han udtalte kort efter løbet til DR1 Sporten. Han var selvfølgelig nervøs før start, og det var vildt for ham, at han skulle køre i par med en af tidens allerstørste speed skatere.

Isfølelsen bliver bedre dag for dag, og nu kigger han mod massestarten og mere fart i Beijing.

Viktor med landstræner Jesper til træning på OL-isen

Holdet får nu ro til at træne frem mod massestarten, der køres som den sidste Speed Skating event lørdag den 19. februar.

Få et overblik over programmet for alle skøjtedisciplinerne ved OL på vores hjemmeside.

 

Alle fotos: Lars Møller
Videoklip: Discovery
Af Mariann Vasbo