Upcoming hurtigløbere – hvem er de næste?

De danske Speed Skating juniorer kan tælles på en hånd, men de ønsker alle at forbedre sig og arbejder på en international karriere som seniorer. Men hvem er de?

Natascha Lindenskov, Simon Bigler og Niclas Mastrup er de tre juniorløbere, der netop har afsluttet sæsonen med Junior World Cup Finalen og VM. De kommer alle tre fra Inline, og har altså ligesom de tre landsholdsløbere brugt ungdomsårene på rulleskøjter, og træner nu både på is og på asfalt.

Juniorerne har haft flere træningsophold i år på Thialf Academy, der er et ISU Center of Excellence, hvor man som tilmeldt træner, official eller talentfuld skater kan tage del i fysisk træning, uddannelse, seminarer og workshops. Det er samme bane, som landsholdsløberne har haft som base i denne sæson.

Fra højre mod venstre er det Natascha Lindenskov, coach Daniel Yeow, Niclas Mastrup og Simon Bigler. Foto: Pia Lindenskov

 

19-årige Niclas Mastrup er sidste års junior og har denne sæson trænet meget på Thialf Academy i Heerenveen, Holland. Han klarede sig fint i det stærke felt i JWC-finalen, hvor han fik bedste placering som nr. 24 på 1500 m. Niclas deltog sammen med Natascha i Mass Start, hvor de dog begge var uheldige med at feltet foran dem styrtede, hvorfor de blev sat tilbage. Alligevel endte Niclas på en 8. plads i drengeklassen, og han ligger nr. 12 på verdensranglisten i Mass Start.

Simon Bigler, der er 18 år og sidste års junior, fik sin bedste placering ved JWC-finalen som nr. 25 på 1500m med 2:01:76, som var ny personlig rekord for Simon. Vinderen kørte i tiden 1.48,78. Simon er p.t. nr. 56 på verdensranglisten på 1500m.

Natascha Lindenskov er med sine 15 år vores yngste i junior-klassen. Natascha klarede sig ligeledes godt ved JWC-finalen med en bedste placering som nr. 14 på 3000m distancen i tiden 4:37:17, hvor vinderen kørte i tiden 4:13:09. Også Natascha satte ny personlig rekord, og hun blev nr. 17 i Mass Start ved JWC. Natascha ligger nr. 22 på verdensranglisten på 3000m distancen og nr. 24 i Mass Start.

Ved JVM var Natascha så uheldig at styrte i Mass Start, så hun endte på hospitalet med en 5-6 cm lang, 2 cm dyb flænge, der blev syet.

Men vi har også en Neo-Senior, Oliver Lindenskov. 22-årige Oliver har trænet en stor del af sæsonen sammen med Senior Landsholdet i Heerenveen. Neo-Senior gruppen er en gruppe mellem junior og senior, hvor skateren kan konkurrere i fire år. Oliver sluttede juniorsæsonen i 2017 med en delt 2. plads på verdensranglisten, mens han i denne sæson har opnået en 8. plads til Neo-senior World Cuppen i Minsk som det bedste resultat. Både Oliver og Niclas skal som Neo-Seniorer næste sæson forsøge at opnå tider til at kvalificere sig til som seniorer.

Næste sæson vil bl.a. byde på Vikinge Race, februar/mart 2021; Junior World Cup, november/december 2020 og Junior World Cup finale & VM, februar 2021.

 

 

Af Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

En presset, men god sæson for speedskaterne

  Philip og Stefan Due Schmidt er ved at pakke rejsetaskerne efter fem ugers ophold i den Coronafrie boble i Heerenveen, der netop er kulmineret med VM. Philip har fået taget aftryk til nye skøjter, og begge er meget taknemmelige for, at det har kunnet lade sig gøre at få afviklet sæsonens største løb på […]

Vi satser på to finalepladser ved VM

  VM i Speed Skating er begyndt og varer til på søndag. Løbene afvikles alle i Heerenveen, hvor skaterne har været isoleret de sidste fem uger, og VM er kulminationen på en række konkurrencer på højeste niveau i den Corona-fri boble. Stefan og Philip Due Schmidt repræsenterer os ved VM i MassStart, hvor semifinalerne køres […]

Super resultater ved World Cup 1

  Det var en forrygende indsats, brødrene Philip og Stefan Due Schmidt i går leverede ved finalen i Mass Start ved World Cup 1, hvor Stefan blev nr. 6 og Philip nr. 12. Begge placeringer er de bedste Mass Start resultater for begge skatere. Både Philip og Stefan lykkedes med at holde fast i de […]