Elite udvalget har udtaget løbere til Junior VM i Tallinn den 2.-8. marts 2020.

Maia Sørensen er udtaget til at repræsentere Danmark i Junior Damer. Maia har været plaget af skader efter sidste sæson, og har måttet bygge sæsonen langsomt op for at toppe netop sidst på sæsonen. Ved The Nordics Open denne weekend løb Maia et fantastisk kort program, der gav hende en foreløbig 2. plads. Desværre blev Maias friløb præget af fald, efter et voldsomt fald i dobbelt axel, der var programmets første spring. Maia formår alligevel at demonstrere under The Nordics Open, at hun har udviklet sig til at have international udstråling og format. Maia bliver udtaget på netop denne baggrund sammenholdt med, at Maia har sæsonens bedste pointgennemsnit ved de udtagelses givende konkurrencer: DM og to internationale konkurrencer.

Maia Sørensen udtaget til JVM. Foto: Øyvind Løvik


Catharina V. Pedersen
, der også har opnået pointkravene til Junior VM, er udtaget som reserve. Catharina, der er 1. års junior, lavede to gode præstationer ved The Nordics Open, og har tillige udviklet sig i sæsonen.

 

Isdanserne Sara Buch-Weeke & Nicolas Woodcock, vores nye dansk-canadiske junior par, begyndte samarbejdet for mindre end et år siden med base i Canada. Allerede i efteråret opnåede parret de magiske pointkrav til JVM, bl.a. ved Pavla Romana i november og ved andre internationale konkurrencer. Vi så også fremgangen ved de danske mesterskaber, hvor de satte nye, danske junior rekorder. Sara og Nicolas er nu også udtaget til at repræsentere Danmark i Junior Isdans ved Junior VM. Det bliver spændende at se dem i det store internationale selskab.

Sara Buch-Weeke & Nicolas Woodcock. Foto: Camilla Lyngsø

 

Af Mariann Vasbo