Eliteudvalget har udtaget de danske juniorløbere til ISU’s Junior Grand Prix konkurrencer i den kommende sæson. JGP-konkurrencerne er juniorernes muligheder for at måle sig med de bedste juniorer i verden, hvor niveauet ofte er på højde med seniorernes.

Kravet til at blive udtaget fremgår af Eliteprogrammet: 

Alle udtagelser sker på baggrund af løbernes præstations niveau og parathed ved udtagelsen. For at vurdere løberens præstations niveau evalueres løberens fysiske tilstand og form dvs. ingen skader eller lignende. For at vurdere løberens parathed vil eliteudvalget se på det hele menneske og vurdere om løberen er mentalt parat til JGP eller et ungdoms OL. Endeligt ser eliteudvalget gerne at løberne har deltaget i mindst to internationale konkurrencer fra ISUs liste forud for udtagelsen.

Derudover er de tekniske krav: Der skal som minimum vises dobbelt Axel og et triplespring i kort program og dobbelt Axel samt 2 forskellige triplespring i friløbet. Piruetter skal være bygget op til level 4 og trin skal som minimum være bygget op til level 3. Alle de krævede spring skal være godkendt, ikke downgraded, dvs. må have q eller <, men ikke << Gennemsnit af komponenterne skal være 4,00 eller derover.

Catharina Pedersen
Anna-Flora Colmor Jepsen
Babeth Hansson Østergaard
Selma Larsen

Det er dejligt, at tre af juniorerne fra sidste sæson stadig er at finde blandt udtagelserne, nemlig Catharina Petersen, Anna-Flora Colmor Jepsen og Babeth Hansson Østergaard. Og så kan vi glæde os over, at også Selma Larsen har opnået dette høje niveau, og er udtaget som reserve til ISU JGP den kommende sæson. Konkurrencerne er fordelt blandt løberne som følger:

 

Courchevel, Frankrig

24. – 27. august 2022

Deltager:  Babeth Hansson Østergaard

1. reserve: Selma Larsen

 

Grenoble, Frankrig

28. september – 1. oktober 2022

Deltager: Anna-Flora Colmor Jepsen

1. reserve: Catharina Pedersen

 

 

Gdansk, Polen

5. – 8. oktober 2022

Deltager: Babeth Hansson Østergaard

1. reserve: Anna-Flora Colmor Jepsen


Egna-Neumarkt, Italien

12. – 15. oktober 2022

Deltager: Catharina Petersen

1. reserve: Anna-Flora Colmor Jepsen
2. reserve: Selma Larsen

 

 

 

Af Mariann Vasbo

Foto: Schmidt Photography