Eliteudvalgets formand, Pernille Gormsen, var på plads ved årets første konkurrence, og hun så rigtig mange positive aspekter i Rødovre Skøjte Arena. For Eliteudvalget er det vigtigere her i starten af sæsonen, at løberne tænker udvikling i stedet for placeringer. ” Vi ser helst, at målet ikke er fejlfrie præstationer, men hellere udfordrende programmer for den enkelte udøver”, udtaler Pernille Gormsen. Og det var der også tænkt på flere steder i landets klubber.

Anna-Flora Colmor Jepsen, GKF, leverede i Debs et virkelig veludført kort program med flow og svære transitions. Catharina Victoria Petersen, ESK,  kom også stærkt fra start denne sæson med super fine programmer, der indeholdt elementer, som virkelig har potentiale til at blive super gode. Og Selma Larsen, HSF, der egentlig kun er Springs rent aldersmæssigt, var også virkelig god med et smukt, langt program. Det er dejligt at se, at trænerne tør at udfordre de tre unge løbere teknisk i det lange program, og belønningen var de tre podiepladser til pigerne i Debs-rækken.

Ellen Garver Danielsen på en flot 2. plads ved hendes debut i junior rækken

I Novice fik Maia Sørensen, HI, vist både 3Flip og 3Salchow, og hun vandt suverænt Novice rækken. Klubkammeraten, Keesha Jessica Buus,  var som altid virkelig stærk teknisk, og der var heller ikke tvivl om hendes anden plads. Bronzen gik til Annika Skibby, TSK. “Det var utrolig  positivt at se, at næsten alle løberne i Novice forsøgte med den krævede 2Axel i det korte program program, men vi kunne have ønsket os, at  der var flere, der også forsøgte 2Axel i det lange program”, siger Pernille Gormsen.

Det var virkelig glædeligt, at Junior Dame rækken bestod af 12 deltagere og Junior Herrer med 3. Ved DM sidste år havde vi 6 deltagere i Junior  Damer, så det er en fordobling af deltagerantallet i damerne, som lover godt for årets konkurrencer og udviklingen på isen generelt. Desværre  måtte Daniel Tsion, FSF, trække sig under opvarmningen grundet en skade. “Men det er virkelig positivt, at se så mange store løbere. Det giver  skøjtesporten en helt anden dimension, og vi håber, at alle vil klø på i sæsonen”, udtaler Pernille Gormsen.

Josephine Kærsgaard, FSF, var suveræn i Junior rækken, og hun er også snart på vej til sin anden Junior Grand Prix konkurrence i år. Det var  dejligt at se Ellen Garver Danielsen, TSK, der lige er rykket op i Junior rækken, udfordre sig selv teknisk, hvilket gav hende en velfortjent anden  plads.

I Senior rækken deltog Malene Andersen, FSF, og Pernille Sørensen, OSK. Det lange program var hårdt for begge, og der er plads til lidt  forbedringer, men så har de også mulighed begge to for at få fint høje point i år. Om to uger rejser Pernille til Nebelhorn Trophy i Oberstdorf,  som er den sidste mulighed for at kvalificere sig til OL. “Det ser virkelig lovende ud, selvom det er et stærkt felt. Vi ønsker hende al mulig held og  lykke”, siger en glad EU-formand, og fortsætter “Jeg selv glæder mig nu også allerede til næste konkurrence herhjemme”.