I weekenden 20.-21. maj havde vi fornøjelsen af Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen til et ‘Skating Skills Workshop’ i Gentofte Skøjtehal.

Det verdensberømte isdanserpar, der sluttede sæsonen som nr. 5 i verden, bor og træner i Montreal. De var glade for at kunne dele ud af deres viden til de 30 deltagere på workshoppen.

Det var Eliteudvalget, der havde inviteret NTG-løberne, danske solo- og isdansere min. på  Intermediate Novice niveau, samt de danske trænere til workshoppen. 

Løberne blev fordelt på to grupper, og over fire sessions på isen lørdag og tre søndag, blev der bl.a. undervist i:

* Footwork
* Acceleration
* Brug af energi
* Brugen af knæ, hofter, ankler
* Glide
* Rotation
* Body Movement

Lørdag var der også fokus på, at armene og det frie ben også kan bruges aktivt i programmerne.

'Vi elsker at give noget tilbage til sporten'

‘Det er en fornøjelse at være her’, siger Nikolaj lørdag aften. ‘Løberne er ivrige, lydhøre og gode til at fange, hvad vi siger og prøve det af’, fortsætter han.

Og Laurence tager over, ‘De var en smule starstruck i begyndelsen, men formatet hvor vi ser løberne så mange gange i løbet af weekenden i sessions af 45 minutter, gav os hurtigt muligheden for at komme tættere på dem’.

Laurence og Nikolaj er meget bevidste om ikke at pege på en træningsteknik frem for en anden. ‘Vi mener, at man som løber kan få rigtig meget ud af at få flere vinkler, og så selv med sin træner afgøre, hvad der passer for den enkelte’, siger de to isdansere.

Det dansk-canadiske isdanserpar er vant til at undervise og holder meget af det. I mange år underviste de for at få økonomien til at hænge sammen, mens de over de sidste to år har opnået så højt et niveau, at de næsten kan leve af sporten. De bliver inviteret til at give seminarer som dette i Danmark, og elsker at give noget tilbage til sporten.

I løbet af weekenden deltog 18 NTG-sololøbere, en isdanser, seks solodansere og fem trænere. 

‘Vi kunne godt forestille os igen at invitere Laurence og Nikolaj til et ny workshop’, siger Eliteudvalgets formand Svea Lund. ‘Vi kunne evt. udvide invitationen til  interesserede løbere  fra andre skandinaviske lande, så flere får glæde af de dygtige undervisere’, slutter Svea, der er glad for, at Gentofte Kunstskøjteløber Forening har bakket så flot op om weekendens workshop.

Der var også tid til at høre om, hvordan man lever en tilværelse som topatleter.
Søndag var det tid til interpretation.....

Foto: Camilla Lyngsø