Babeth tidligere på sæsonen. Foto: Getty Images

For 17-årige Babeth Hansson-Østergaard var det en helt fantastisk oplevelse at deltage ved Junior VM i Calgary. ‘Det var et helt nyt miljø med kameraer, lys og træninger med bl.a. Mao Shimada og Ami Nakai – og jeg glædede mig til at skøjte på isen’, fortæller Babeth en lille uge efter konkurrencen.

Og det er netop det, som er målet for de unge skøjteløberes første store internationale mesterskaber:  At gøre sig erfaringer i det meget intense konkurrence miljø, hvor dommerne overværer træningerne og kamerafolk, kabler og lys skal passeres i mens presset på at performe ligger som en konstant ring rundt om det hele.

Eliteudvalgets formand og international dommer Svea Lund var selv med som holdleder, og hun var absolut tilfreds med indsatsen. ‘Babeth præsterede godt med et fin præsentation og to ud af sine tre spring landet i det korte program. Hun havde potentialet til at nå i top 30 med et rent program, men hun repræsenterede Danmark med smil på læben og får meget erfaring med sig hjem,’ slutter Svea Lund.

Babeth slutter som nr. 37 ud af de 47 løbere, og det er kun de 24 bedste, der går videre til finalen.

Foto: Svea Lund

Babeth selv var glad for, at også træningerne var gået rigtig godt. Og selvom konkurrencen ikke gik helt som planlagt, blev målet om også at smile, når hun gik af isen, indfriet. Og det er hun glad for. 

‘Det har betydet meget for mig, at DSU har givet mig denne mulighed. Jeg føler, at jeg har fået masser af blod på tanden og er blevet en stor erfaring rigere på internationale mesterskaber’, slutter Babeth.

 

JVM dameresultater

Af Mariann Vasbo