I dag starter The Nordics (for novice løbere) og The Nordics Open (for junior og senior løbere) i Reykjavik på Island.

Det danske hold ankom i går sidst på eftermiddagen. Her fik de desværre en tætpakket start med ganske kort tid til at tjekke ind på hotellet og spise aftensmad, inden de skulle på isen i konkurrence hallen.

Løberne var glade for, at den første træning var i konkurrence hallen, hvor de fik en god fornemmelse af isen og hvordan, at programmerne skal vendes.

For Novice løberne var det ekstra vigtigt, fordi det er deres eneste træning i konkurrencehallen, inden selve konkurrencen.

Aftenen blev derefter brugt til at hver løber fik udarbejdet et dagsprogram for dagen i dag, hvor alle starter med morgentræning. Det var også i går, at der var lodtrækning, som blev foretaget manuelt. Eftersom løberne skulle nå at have mad i maven, blev det derfor holdleder Camilla Lyngsø, der forestod lodtrækningen.

I Novice drenge er der 8 løbere fra 3 forskellige lande. Her repræsenterer Wendel Hansson-Östergaard Danmark med startnummer 2.

Der er 16 deltagere fra 5 lande i Novice Piger, hvor vi har Diana Tolkach med startnummer 2 og Fie Egan Magnussen med startnummer 16. 

Junior Damer er en af de store rækker med 25 løbere, fordelt på 9 lande. Her har vi følgende løbere: Babeth Hansson-Östergaard med startnummer 3; Anna-Flora Colmor Jepsen starter som nummer 6; Camilla Poulsen, der har startnummer 1; Emilia Due Borch med startnummer 12 og Selma Larsen, der starter som nummer 22.

Som tidsplanen ser ud lige nu, skal de danske løbere i aktion på isen efter nedenstående plan. Bemærk, at der kan komme ændringer.

Torsdag 2. februar
kl. 13.00 Novice Piger kort program
Kl. 15.05 Novice Drenge kort program

Kl. 16.25 Junior Damer kort program

Fredag 3. februar
Kl. 15.00 Novice Piger langt program

Kl. 17.20 Novice Drenge langt program

Lørdag 4. februar
Kl. 15.55 Junior Damer langt program

Konkurrencerne kan følges på Livestream

Der er p.t. udfordringer med svartiderne til onlineresultaterne, både herhjemme og på Island. I finder dem her:

The Nordics Open – Junior og Senior

The Nordics – Novice

Tekst: Mariann Vasbo

Fotos: Camilla Lyngsø