The Nordics 2020 blev en stor oplevelse og en god konkurrence for hovedparten af de danske deltagere, som rejste i en samlet trup til Stavanger i Norge. Det vakte uro, da bagagepersonalet valgte at nedlægge arbejdet samme morgen, men det lykkedes heldigvis at komme igennem security og bagageindleveringen, så alle nåede det planlagte fly.

Bronze til debutanten Babeth i Novice

De første, der skulle i aktion, var Novice løberne, der startede konkurrencerne torsdag. To af de fire danske novice piger var til The Nordics for første gang, og oplevede måske derfor den stærkere konkurrence, der er fra de andre nordiske lande.

 

Babeth Hansson Østergaard med bronzemedaljen. Foto: Øyvind Løvik

Babeth Bay Hansson Østergaard var en af de tre debutanter, som viste et virkeligt højt niveau både teknisk og kunstnerisk. Babeth opnåede flotte point i Interpretation of the Music, ligesom hun scorede flotte plus points fra dommerne med en original kombinations piruette. De to gode løb indbragte Babeth 95,80 point og bronzemedaljen i Novice Piger – den eneste danske medalje i år.

Anna-Flora Colmor Jepsen gennemførte to fine programmer, hvor hun igen får vist sin styrke i indlevelse og fortolkning af musikken. Anna-Flora opnår den 4. højeste komponent score i hele rækken og med i alt 76,76 point fik hun samlet 13. plads.

Selmasiri Larsen viste god indlevelse i de to vel koreograferende programmer, som bragte hende en  samlet 17. plads. Mens den anden debutant, Camilla Vinter Poulsen, formåede at løbe to programmer af høj sværhedsgrad med bla. en dobbelt axel i kort programmet. Camilla fik en samlet 18 plads.

 

Team DK Novice piger. Foto: Camilla Lyngsø

 

Stærkt Junior Dame hold

I Junior Dame-rækken var Danmark heldig at vinde lodtrækningen om enkelte ledige pladser, hvorved vi fik to løbere mere med, og kunne stille med et hold på fem Junior Damer. Ved sidste års The Nordics vedtog de Nordiske lande at åbne junior rækkerne for at lande uden for norden kan stille op og evt. opnå manglende point til JVM. I år var der løbere fra Sverige, Norge, Finland, Island, Italien og Danmark.

Catharina V. Petersen deltog for anden gang og med mere international erfaring i år. Catharina løb to fine programmer med højt teknisk niveau og god fart. Desværre fik Catharina streget en piruette i det korte program, hvilket koster dyrt i et felt med løbere på meget højt niveau. I det frie program kommer Catharina ikke helt godt fra start med fald i de to første spring, men hun finder  vejen tilbage og avancerer tre pladser til en 9. plads med 114,15 point.

 

Catharina V. Petersen. Foto: Øyvind Løvik

 

Amalie Borup løb et flot kort program , hvor hun slog sin egen Personal Best med fire point, og hun var kun 0,8 point fra at klare pointkravet til JVM, hvilket var et af hendes mål. Igen viste Amalie sin stærke side, nemlig flotte level 4-piruetter, der endog opnåede +4 fra flere dommere. Amalie bliver samlet nr. 10 med 115,05 point.

 

Amalie Borup. Foto: Christopher Martinsen

 

Debutanten Annika Skibby fik også løbet to fine programmer med god fart, som hun opnåede virkelig  fine komponent score for, og  Annika formåede at placere sig på en samlet 15. plads i den svære junior række med 103,65 point.

Maia Sørensen satte ny dansk rekord med 46,82 point i det korte program, hvormed hun lagde sig på en fornem 2. plads. Men desværre får Maia et hårdt fald i programmets første element, dobbelt axel, hvilket ryster hende ud af kurs, og hun får svært ved at gennemføre programmets øvrige spring. Maia kæmper og lykkes med en fin 3 toeloop-2 tooelop i et program, der var meget præg af fald, og uvant måtte Maia se sig på 20. pladsen i friløbet, hvilket gav hende den samlede 18. plads.

Maia Sørensen. Foto: Øyvind Løvik

 

Esther Dalum havde modsat Maia et kort program, hvor tingene ikke helt ville lykkes. Det gik heldigvis bedre for Esther i friløbet, hvor hun bl.a. leverede en flot trippel salchow og en level 4-piruette , og Esther ender samlet på en 22. plads med 89,60 point.

Annika Skibby. Foto: Camilla Lyngsø
Esther Dalum. Foto: Camilla Lyngsø

 

 

 

 

Nikolaj M. Pedersen i udvikling

I Senior Herre-rækken med 9 deltagere, måtte Nikolaj Mølgaard Pedersen i år repræsentere Danmark som den eneste senior løber.

Nikolaj er efterhånden The Nordics Open-erfaren, og ved dette års konkurrence løb han to gode programmer, hvilket placerede ham som nr. 6 med 132,82 point i den meget svære Herre række. Nikolaj viste stor fremgang i friløbet, og med tanke på, at han har være skadet siden februar sidste år, og først er begyndt at springe igen i efteråret, var det overraskende at se den positive udvikling på den korte tid.

 

Nikolaj M. Pedersen. Foto: Svein Erik Fylkesnes

Det stærke sammenhold

 

Det stærkeste heppekor. Foto: Sven Erik Fylkesnes

 

Til sådan en konkurrence kommer løberne meget tæt på hinanden og får følelsen af at være et hold. Igen i år var hver enkelt løber med til at bakke op om hinanden, og ingen i hallen var i tvivl om, hvor Team Denmark havde base! For nogle løbere var det første gang, de var med til sådan en stor, international konkurrence og her var de ældre og mere erfarne løbere virkelig med til at hjælpe med gode råd og støtte.

Formand og holdleder Camilla Lyngsø var meget stolt af sit hold, både på og udenfor isen. Til næste år er det vores tur til at afholde The Nordics, og løberne kan derfor se frem til at løbe den prestigefyldte konkurrence på dansk jord.

 

Lektiehjælp og støtte. Foto: Camilla Lyngsø
Team Spirit og ægte glæde. Foto: Camilla Lyngsø

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle resultater

Af Camilla Lyngsø og Mariann Vasbo