Hørshom var vært for årets Sjællandske Mesterskab, der sammen med Sjællands Cup blev afholdt den 7. – 9. november. Konkurrence tidsplanen var  tætpakket med start fredag kl 11 og sluttede med præmieoverrækkelse søndag eftermiddag, på trods af at is- og solodansrækkerne var afviklet under JFM/FJC.

En af SM’s bedste oplevelser var et blændende godt friløb af Leonora Colmor Jepsen, GSF i junior damer. Udover selve programmet, der med god fart både indeholdt dobbelt axel – også i kombination – og triple salchow, har Leonora et rigtig godt grundløb. Især kompositionerne gjorde , at Leonora fik guldmedaljen med 105,62 point, altså med hele 19,18 point foran nr. 2. Caroline Oreskov Christoffersen fik sølvet med 86,44 point, og skal have credit for at kæmpe til det sidste og have to dobbelt axler i programmet.

En anden af konkurrencens bedste oplevelser var at se K-rækkerne, hvor opdelingen i K1 og K2 rigtigt begynder at fungere. Løberne, der har en seriøs indstilling til deres sport, gennemførte rigtig gode programmer, hvilket gav god kamp i rækkerne. Og så har disse løbere måske den bedste publikumsopbakning, idet stemningen nærmede sig en fest på rækkerne under konkurrencen! Især i K2-rækkerne ver der stor spænding om placeringerne, hvor Novice 2 og Junior 2 blev vundet af hhv. Siri Bergdal og Mathilde Halse, begge fra GKF.

Anita Anderberg Madsen, SKK, tog guldet i Senior Damer og Justus Strikd, SKK, føjede endnu en SM-medalje til sin samling i Senior Herrer. Anita har et utroligt spændende Edith Piaf nummer, hvor hun lagde godt ud med en god 3Loop kombination. Desværre var resten af programmet præget af at nogle spring blev til enkeltspring, vekslet med gode spring, fx en dob. Axel-dob. Axel sekvens. Anita fik 111,29 point. Justus Strid havde som altid gode programmer, som han stiler mod at vise ved EM i Sverige. Justus havde lidt kvaler med at holde landingerne i nogle af sine mangle triple spirng, men fik guldet med 158,89 point. Også Keiran Araza, GSF, havde gode programmer, som han krydrede med flere triple spring, og han fik sølvet med 134,21 point.

Maia Sørensen, HI, skilte sig også ud i Cubs Piger med et godt grundløb og god springkvalitet, hvilket indbragte hende guldet med 36,25 point.

Senior Damer
1. Anita Anderberg Madsen, SKK, 111,29 point

Senior Herrer
1. Justus Strid, SKK, 159,89 point
2. Keiran Araza, GSF, 134,21 point

Junior Damer
1. Leonora Colmor Jepsen, GSF, 105,62 point
2. Caroline Oreskov Christoffersen, GKF, 86,44 point
3. Sofie Silke Viggers, GSF, 82,79 point

Se billeder på facebook