16-årige Camilla Vinther Poulsen, FSF, er i dag rejst til European Youth Olympic Festival (EYOF) i den norditalienske by Friuli Venezia Guilia med det danske hold ledet af Danmarks Idrætsforbund. 

Det er den største internationale konkurrence, som Camilla har deltaget i, og hun glæder sig meget til oplevelsen.

Torsdag gik turen til Idrættens Hus i Brøndby, hvor det danske hold blev samlet af DIF. På billedet ses Camilla og hendes træner Kristín Helga Hafbórsdóttir i Aalborg Lufthavn.

Og i dag drog holdet så til Norditalien.

Europæisk ungdoms-OL skal skabe motivation

EYOF er et europæisk ungdoms-OL for de bedste juniorer i Europa, hvor op mod 4.000 atleter fra 50 europæiske lande deltager ved sommerudgaven. Eftersom der ikke er pointkrav for deltagelsen, er feltet af deltagernes niveau meget varierende, mens vi i DSU udelukkende udtager yngre juniorløbere, der opfylder kravene i unionens elite program. DSU har flere gange haft løbere med ved vinter-EYOF, hvor løberne har fået store oplevelser. Og det er netop intentionen med konkurrencerne, at der indhentes erfaring og motivation til måske at komme tættere på en OL-deltagelse ud i fremtiden.

Store forventninger

’Udover det sportslige glæder jeg mig til at møde en masse nye mennesker og danne nye venskaber på tværs af sportsgrenene. Og til at overvære mine holdkammeraters præstationer i sportsgrene, som jeg tidligere kun har set på tv’, siger en forventningsfuld Camilla dagen før afrejsen. Hun fik allerede følelsen af at skulle være med i noget stort, da hun modtog tøjpakken fra DIF. En kæmpe pakke med den danske DIF-uniform og alt, hvad hun skal bruge i den norditalienske, højtliggende by under konkurrencerne.

Camilla ser også frem til at gå ind til åbningsceremonien med hele det danske hold, hvilket er en unik olympisk tradition, der sætter stemningen for hele ugens konkurrencer. Tidligere har Camilla bl.a. deltaget ved internationale konkurrencer som The Nordics og Reykjavik International Games, og erindringen fra den disse internationale konkurrencer betyder også, at hun glæder sig til at træne på isen med andre løbere end hun er vant til.

De sportslige mål

For Camilla, der tog bronze ved DM, er det netop den store oplevelse, som hun er mere fokuseret på end selve placeringen ved konkurrencen. Når det er sagt, så er det personlige mål også at sætte en ny Personal Best og levere sine programmer fejlfrit og bedst muligt. Efter at have døjet med en mindre skade, som hun både har fået behandlet og gjort øvelser for at bedre, føler hun sig klar og har tillige øget sin kondition.

For Camilla går turen næsten direkte videre til Reykjavik, hvor hun er udtaget til The Nordics. Og det glæder hun sig ekstra meget til i år. ’Sidste år blev jeg ramt af Corona, efter jeg var kommet til Vedbæk, og blev derfor sendt i karantæne og kunne slet ikke konkurrere. Det var superærgerligt’, udtaler Camilla. Ved denne konkurrence rejser hun som en del af det danske hold, og der er derfor mange venner med på denne tur, som hun også glæder sig til at feste med ved Skaters Party.

Foto: Schmidt Photography ApS

Juniorerne samler international erfaring

Eliteudvalget har travlt med at følge med i de rejselystne junior damers konkurrence deltagelse. Det er en vigtig del af træningen frem mod deltagelsen i de helt store internationale mesterskaber at skabe sig stor international konkurrence erfaring. Det glæder derfor Eliteudvalget, at de må holde sig på tæerne for at følge med de unge damer.

Foto: Schmidt Photography
Foto: Schmidt Photography
Foto: Schmidt Photography

Anna-Flora Colmor Jepsen, HI-KU, er dansk ungdomsmester, og hun deltager i disse dage ved Volvo Cup i Riga, hvor hun lige nu ligger på 4. pladsen efter det korte program. 

Med et godt friløb lørdag morgen kl. 8.00, kan hun måske opnå kvalifikationspointene til Junior VM i friløbet.

Konkurrencen live streames.

Babeth Hansson-Østergaard, SOS Nord, har allerede opnået kravene for deltagelse ved Junior VM. Hun trænger efter en længere sygdomsperiode til at komme tilbage på isen i konkurrence sammenhæng.

Hun deltager derfor ved Skate Helene i Serbien i disse dage, hvor damernes korte program løbes fredag aften og friløbet lørdag eftermiddag.

Selma Larsen, HI-KU, der er sølvmedaljevinder ved DM, søger mere international konkurrence erfaring. Hun deltager ved Challenge Cup den 23.-26. februar i Holland.

Inden da er hun også udtaget til The Nordics.

Mariann Vasbo