Stor, international konkurrenceweekend

Denne weekend står i de internationale konkurrencers tegn, idet vi deltager med både Maia Sørensen ved Nebelhorn Trophy og med Babeth Hansson Østergaard ved ISU’s Junior Grand Prix i Ljubljana.


OL-kvalifikation i Oberstdorff

Maia Sørensen er DSUs’ eneste OL-håb for 2022 i kunstskøjteløb, selvom hun med sine 17 år stadig er en meget ung løber. Efter en lang og svær sæson med meget få konkurrence muligheder, kvalificerede Maia sig desværre ikke til sit første VM, hvor der var kvalifikation til OL-kvote pladserne. Tilbage står chancen for at kvalificere sig ved Nebelhorn Trophy.

Der er i alt 6 kvotepladser i Senior Women til OL 2022, som 34 af de 38 deltagere vil kæmpe om. Og der er meget stærke løbere med i konkurrencen, da flere lande ikke har kunnet kvalificere sig eller kvalificere alle deres mulige pladser grundet Corona. Derfor vil vi se topløbere som Alysa Liu (USA), Alexia Paganini (SUI), Ekaterina Kurakova (POL), Kailani Craine (AUS) og Viktoriia Safonova (BLR) kæmpe om topplaceringerne.

Maia Sørensen. Foto: Øyvind Løvik

Maia Sørensen er velforberedt til konkurrencen efter et års træningsophold hos Michael Huth i Oberstdorff. Hun er en elegant løber, der udstråler glæde i sine programmer, og hun er klar til at gå på isen, som vil føles som hjemmebane.

For Maia og DSU’s Eliteudvalg er det vigtigste for Maias deltagelse, at hun opnår de nødvendige point i kort programmet til at kvalificere sig til VM. Men drømmen er en OL-plads, og alt kan ske ved konkurrencen, så vi øjner stadig et spinkelt håb.

I hvert fald håber vi på en god præstation fra Maia, der har årene foran sig og kan nå at indfri sine OL-drømme i årene, der kommer.

 

Damernes korte program løbes i dag torsdag fra kl. 17.00, hvor Maia løber i den 3. gruppe med start kl. 18.31. Det frie program løbes lørdag fra kl. 10.10.

Tidsplaner og Resultater

LiveStream

 

Debutant ved JGP i Ljubljana

Babeth Hansson Østergaard. Foto: Camilla Lyngsø

I dag torsdag kl. 14.15 starter konkurrencen for Junior Women i Ljubljana, hvor Babeth Hansson Østergaard debuterer ved ISU’s Junior Grand Prix, og dermed som ny, international junior løber for Danmark.

Babeth indtager isen kl. 17.46 til opvarmning i konkurrencens sidste gruppe. Ulig andre ISU konkurrencer er der fri lodtrækning om alle startpladserne ved Junior Grand Prix, og Babeth har med en plads i den sidste gruppe en stærk startposition.

Babeth er en powerful løber med stærke elementer, så det bliver spændende at følge hende i konkurrencen med 31 deltagere fra 26  nationer.

Som med de andre, nye  JGP-deltagere i år, er det vores håb, at også  Babeth får en god oplevelse, finder konkurrence følelsen tilbage og naturligvis får vist nogle gode programmer.

Tidsplaner og Resultater

LiveStream 

 

Relaterede Indlæg

Aspiranter og Junior landshold sammen til konkurrence i Nice

      I denne uge har Eliteudvalget sendt Junior landsholdet og Aspirantgruppen til Trophée Métropole Nice Côte d’Azur i Nice, for at gruppen sammen opnår mere international erfaring. Det er første gang, at de to hold samlet sendes i konkurrence, og det er Eliteudvalgets mål at løberne får blod på tanden til at trænere […]

JGP debut for Anna Flora Colmor Jepsen

  Til ISU’s tredie Junior Grand Prix konkurrence den 1. – 4. september i Kosice, Slovakiet, deltager Anna-Flora Colmor Jepsen. Det er første gang, at Anna-Flora er udtaget af DSU’s Eliteudvalg til at repræsentere Danmark ved en af de stærke internationale Grand Prix konkurrencer, og hun stiller op med to helt nye programmer koreograferet af […]

Catharina til JGP i Frankrig

  Catharina Petersen repræsenterer Danmark ved årets første ISU Junior Grand Prix, og er derfor nu på vej til Courchevel i Frankrig sammen med sin træner, Igor Tsion, hvor hun vil konkurrere med to nye programmer. Catharina har ligesom alle andre løbere ikke konkurreret i 1½ år, så konkurrence følelsen skal ind i kroppen igen. […]