Der er gjort status efter Solodans projektets første år, hvor en engageret gruppe mennesker holder snor i både aktiviteter og udvikling. Uden disse ildsjæle ville vi ikke kunne starte en helt ny gren op i sporten, og vi er derfor meget taknemmelige for deres utrættelige arbejde. Bestyrelsen vil nu sætte sig sammen med et udvalg af dansefolk for at debattere, hvordan vi bedst kommer videre med udbredelsen og udviklingen af solodansen.

Solodans i fire klubber
På Sjælland er solodans samlet i Rødovre, hvor der udover 6-8 fra RSIK også er løbere fra SKK, TSK, GSF og HI. Det giver selvfølgelig en række fordele at kunne træne sammen en større gruppe, hvor RSIK har kunnet prioritere mere istid til solodansen. Men det er også vigtigt, at solodansen får plads i de øvrige klubber for at få grobund for grenen i Danmark.

I Jylland og på Fyn er der solodans i Vojens, Odense og Esbjerg, hvor sidstnævnte har 8 solodansere i Fundance- og Konkurrencerækken. De har desværre udfordringer p.t. med at få undervisning til de mere etablerede solodansere, efter deres dansekyndige træner har forladt klubben. Her kan et samarbejde med Vojens være vejen frem, idet Vojens har stor fokus på solo- og isdans med 6-8 solodansere i klubben. I Odense har klubben stor fokus på solodansen. Her er et par solodansere stoppet, men klubben står overfor at tage nye løbere ud i nærmeste fremtid.

Det går også godt for løberne at få taget de nye dansemærker, og der er allerede flere løbere i M-rækken, der har bestået Dance Bronze og en enkelt Dance Guld.

Dansesamling er også fundament for udvikling
På årets samling for danserne forsøgte man at invitere trænere og hjælpetrænere, men uden held. Det er ærgerligt, for uden trænere til at undervise, kan vi ikke sprede solodansen ud i landet. Derfor vil vi gå i tænkeboks, for at finde en måde at tiltrække flere klubber og trænere til solodansen.

Til gengæld fik de 31 løbere op til 8 træningspas, programtræning og mærkeprøvetræning, og flere sololøbere deltog på samlingen og fik på den måde boostet bl.a. deres grundløb, trin og buer, musikforståelse og performance – alt sammen noget, der med fordel kan overføres til sololøbet også. De tre isdansepar, der træner i Danmark, deltog også på samlingen med stort udbytte. De tre par kommer fra hhv. Rødovre og Vojens.

Der arbejdes også på uddannelse af danske dommere, og ved mærkeprøven under dansesamlingen samledes fem dommere til en gennemgang af de nye komponentregler; sæsonplanlægning af paneler og en god sparring på dommernes fokus under konkurrencerne.

Konkurrencer
Solodans var på programmet til Efterårskonkurrencen, hvor de frie danse lå søndag før sololøberne novice, junior og senior. Her var der mulighed for at se, at solodans løberne har udviklet sig til dygtige skøjteløbere med skøjteteknik og selve udtrykket til musikken som de bærende elementer. For at få mest mulig konkurrence; for at sætte de bedste paneler og for at tænke økonomisk, løbes der SM og JFM under JFM. Det samme gør sig gældende for konkurrencerækken, mens de yngre/nye løbere har konkurrencer til Funskate – Fundance,