Med en helt igennem flot afvikling af de Sjællandske Mesterskaber og Sjællands Cup, hostet af Tårnby Skøjte Klub, er begge de regionale mesterskaber gennemført for både mesterskabs- og konkurrenceløbere. Og dermed har vi måske et fingerpeg mod, hvor de største kampe om medaljerne skal kæmpes til DM.

Frederikshavn Skøjteforening havde også lagt et kæmpe arbejde i et festligt mesterskab for de Jysk Fynske Mesterskaber og Jysk Fynsk Cup den første weekend i november, og det er tydeligt at sådan et stort projekt får herlig klubånd frem. Her deltog 36 løbere i JFM og 75 løbere ved JFC, mens der deltog 34 løbere ved SM og 110 løbere ved SC. Altså en meget ligelig fordeling af mesterskabsløbere på de to regioner, idet herrerne dog alene er repræsenteret på den jysk/fynske side.

Daniel Tsion et af de store højdepunkter
En af de største højdepunkter i de to konkurrencer stod Daniel Tsion, ESK, for under JFM. Daniel, der grundet manglende dansk pas ikke har kunnet konkurrere internationalt hele sidste sæson, formår alligevel at holde humøret og motivationen højt. Han landede en række trippel spring: loop, flip og lutz, og havde level 3 og 4 i sine piruetter og trinserier. Og han sætter nye danske og egne rekorder i såvel friløb som i samlet score med 140,84 point, en helt igennem stærk, dansk præstation, og vi håber snart igen at se Daniel repræsentere de danske farver internationalt.

Spektakulær nr. 3 ved JFM
I Senior Dame rækken var der tre damer til JFM og en til SM. Det var især Sara Borch Nielsen, OSK, der med et yndigt friløb til musikken fra Forrest Gump, bjergtog tilskuerne ved JFM. Sara kunne ikke nå de to andre damer i rækken, men det var et virkelig skønt program at overvære, og hun kan være stolt af sin præstation. Rækken blev vundet af Josephine Kærsgaard, FSF, med 105,18 point og sølvet gik til Emma Frida Andersen, ESK. På Sjællands-siden gik guldet til Caroline Oreskov Christoffersen, HSK, med 90,30 point.

Sara Borch Nielsen

Stærk indsats fra Jane Iskov
Det var også til JFM at opmærksomheden gik til en løber i Junior Damer, nemlig Jane Iskov, VSF, der med et teknisk stærkt, kort program med trippel-dobbelt tåloop kombination, dobbelt axel og level 3 og 4 i elementerne, lagde sig klart i spidsen af konkurrencen, som hun vandt med 109,31 point. På Sjælland blev der for næsten alle løberne i Junior Damer byttet rundt på placeringerne efter det korte program. Mest imponerende lykkedes det Vanessa Sevidova, GKF, at rykke fra 6. pladsen til guldmedaljen i friløbet, hvor hun hentede pointene med elementer som dobbelt axel, trippel salchow, som hun indkasserer i alt 98,26 point for.

Jane Iskov

Kampe i Novice rækkerne
Catharina Victoria Petersen, ESK, udmærkede sig i Novice Piger ved JFM, hvor hun med høj fart, stor sværhedsgrad og kvalitet indkasserede level 3 i alle sine elementer og plusser i GOE fra dommerne. Catharina vandt både det korte program og friløbet og endte med en suveræn samlet point score på 104,37. Ester Dalum, OSK, der lå nr. 5 efter det korte program, præsterede et flot friløb med høj kvalitet, og hun er tydelig ’effortless’, som er en af de kvaliteter, som dommerne bedømmer i komponentkarakteren. Programmet indbragte 2. pladsen, der blev til en sølvmedalje til Ester. Generelt var niveauet i rækken meget højt med fire løbere, der landede dobbelt axel i det korte program, og generelt rigtig gode programmer.

I samme række ved SM var det Anna Flora Colmor Jepsen, GKF, der også leverede et godt friløb med super koreografi, og Anna Flora vandt begge programmer og tog guldet med 87,13 point. Keesha Buus, HI, rykker sjovt nok også fra en 5. plads i det korte program til en 2. plads i friløbet, og tager sølvet med hjem til Herlev. Programmet indeholdt både dobbelt axel og en trippel tåloop, og Isabella Westergaard Michailof Clausen, GSF, rykkede fra 2. til 3. pladsen med kun 0,02 point efter Keesha.

Catharina Victoria Petersen

Sjællands Cup

Det var bemærkelsesværdigt, at K-løberne bruger meget mere varierende musik til programmerne, hvilket giver høj stemning på tilskuerpladserne og puster nyt liv i programmerne på isen. Et af højdepunkterne var den 17 løber lange Junior K2-række, hvor der generelt var et højt niveau, som blev belønnet af dommerne med mange bonuspoint. Rækken blev suverænt vundet med 6 points margin til nr. 2 af Felice Basbøll, HKF, der viste store fremskridt fra sidste sæson. Her var det også en dejlig oplevelse at se de tre rutinerede skøjtepiger, Leonora Colmor Jepsen, GKF, Anja Charania, GSF, og Mathilde Felding, GKF, i Senior K2, der formår at holde et højt niveau, både teknisk og i komponentscoren. Både Leonora og Anja lander tre springkombinationer med dobbelt spring og opnår bonuspoint fra dommerne. Leonora vinder rækken foran Anja, og med Mathilde på 3. pladsen

Felice Basbøll

 

Jysk Fynsk Cup

Som på Sjælland er der høj stemning på tilskuerpladserne, når løberne konkurrerer på isen, og man fornemmer tydeligt kammeratskaberne på lægterne. I Springs vandt Victoria Linneberg-Eriksen, ASF, med næsten tre point foran Wendell Hansson-Östergaard, SOS, der med et charmerende program erobrede sølvet foran Maia Galkina Henriksen, ASF. Herning Skøjteløber Forening havde overtaget i Novice K1 med fire ud af de seks deltagere, og det var da også Angelina La Cour, HSF, der vandt rækken med et generelt meget velkoreograferet program. I Novice K2 fremstår det tydeligt, at Emma Faarbæk Wolf, ESK, elsker at løbe på skøjter.  Emma, der blev nr. 2, landede en dobbelt-dobbelt kombination og blev en af de fire løbere, der i denne række opnåede bonus for dette. Rækken blev vundet af Laura Monika Severinsen, FSF, med 42,22 point.

 

Solodans for hele landet

Det er stadig svært at skaffe dommere til solodans-panelerne, og derfor samledes de sjællandske, fynske og jyske solodansere i Frederikshavn, for at løbe deres regionale mesterskaber. I alt 10 løbere deltog i 8 rækker fra tre klubber, Esbjerg, Odense og Rødovre. Det var kun i Junior Damer ved SM, at der var kamp om medaljerne, hvor Caroline Saur Eilsø igen tog guldet med 102,91 point, fulgt af Sara Buch-Weeke og Amalie Salvie Dahl Hansen, alle klubkammerater fra RSIK.

 

Generelt kan man se, at point scoren lå højere i Frederikshavn end i Tårnby, hvilket ofte vil være tilfældet med to konkurrencer uden identisk dommerpanel. Men det skal alligevel blive spændende at se, om de sjællandske løbere kan give de jysk/fynske kamp til stregen ved DM, hvor begge regioner får ekstra kræfter med de to stærke løbere, Pernille Sørensen, OSK, og Maia Sørensen, HI. Ved DM kæmpes der også om udtagelserne til The Nordics, JVM og VM, så der er ekstra spænding på isen.

 

Alle resultater

 

Af Mariann Vasbo