Vi har stadig et spinkelt håb for, at isdanserne Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen kommer med til Vinter OL i 2018. Parret kvalificerede sig med en 13. plads ved VM i april, men da Laurence er canadisk og ikke dansk statsborger, opfylder de ikke reglerne omkring nationalitet under OL, hvor begge skal være statsborgere i det land, som de repræsenterer. Laurence og Nikolaj har repræsenteret Danmark gennem de sidste fire år til både VM og EM.

DSU har søgt rådgivning hos ISU, der ikke kunne hjælpe. Og senest har vi rettet henvendelse til Den Nationale Olympisk Komité, og henstillet til at de kontakter Den Internationale Olympiske Komité, idet der i § 41.4 i det Olympiske Charter åbnes for muligheden for dispensation i særlige tilfælde.

DIF’s formand NIels Nygaard har bekræftet overfor DSU, at DIF har rettet henvendelse til IOC om paragraf 41.4 kan  bruges i vores tilfælde.

Uanset udfaldet af denne henvendelse vil DSU påvirke ISU til at arbejde på at få ændret det Olympiske Charter omkring fælles nationalitet, idet ISU jo ikke stiller krav om fælles nationalitet ved mesterskaberne. Her kan en løber stille op for et andet land, efter en karantæne og en frigørelsesattest fra hjemlandet.

Her med Kenneth Greve, den danske kunstneriske leder af den Finske Ballet ved VM.