I weekenden samledes 238 skøjteløbere til Friløbskonkurrencen i Herning Isstadion, hvor klubben stod klar med en velorganiseret konkurrence. Friløbskonkurrencen er sæsonens sidste konkurrence for Dansk Skøjte Union, og har altid været den konkurrence, hvor klubberne stillede med flest løbere, fordi konkurrencen er landsdækkende og for alle rækker. Den adskiller sig også ved, at det kun er friløbet – også kaldet ‘det lange program’ – der konkurreres i, hvilket er årsagen til, at det kan lade sig gøre at bedømme 238 skøjteløbere på én weekend.

Konkurrencen er også en klubkonkurrence, hvor et nøje gennemregnet pointsystem giver alle løberne point til klubben i forhold til deres individuelle placering, og vi dermed kunne kåre Gentofte Kunstskøjteløber Forening som vinder af årets klubkonkurrence. Vojens Skøjteklub blev nr. 2 og værterne, Herning Skøjteløberforening blev nr. 3.

 

Klubkammeraterne fulgte med i Celinas løb fra klublokalet  (Foto: SKK )

For 11-årige Celina Hagihara fra Skøjteklub København var det også den allerførste oplevelse med Friløbskonkurrencen, og det havde været rigtig hyggeligt, syntes Celina. “Det var super hyggeligt at skøjte om fredagen og rundt i Herning”, sagde Celina efter konkurrencen. “Mit program gik godt, selvom mine Axler ikke var så gode”, fortsætter Celina, som ellers har Axel som sit favoritspring – og allerede har det med i en Axel-Axel-sekvens i programmet. “Men det var lidt ærgerligt, at alle mine veninder i Springs først skulle løbe om søndagen, så vi ikke var sammen til konkurrencen om fredagen”,  slutter hun. Årsagen til det var, at Springs-rækken var så stor, at den måtte deles i to. Og så har Celina jo ret i, at det havde været i konkurrencens ånd, at alle Springs-løberne konkurrerede samme dag.

Malene Andersen med klubkammeraten Amalie Borup

Malene Andersen fra Frederikshavn Skøjteforening er derimod en garvet Friløbskonkurrence-deltager. Vi spurgte, hvad konkurrencen betyder for Malene: “Friløbskonkurrencen er for mig en konkurrence fyldt med støtte og fællesskab. Alle klubbens løbere er med, både konkurrence- og mesterskabsløbere. Derudover er det sæsonens sidste konkurrence og den giver derfor mulighed for at vise, hvad man har arbejdet på gennem hele sæsonen. Jeg synes også, at konkurrencen giver mulighed for at udfordre sig selv med nye elementer og dermed få erfaring til næste sæson”, svarer Malene. Og det er dommerne enige i, for de observerer med stor fornøjelse her sidst på sæsonen den store udvikling, som rigtig mange løbere har haft.

Det med ikke at være bange for at kaste sig ud i nye ting, og blive ved med at udfordre sig selv, er vigtig for Malene, der fortsætter: “For mig er det også meget mere spændende at se de andre løbere, når de forsøger på ting og på den måde kan se udvikling. Alt dette synes jeg friløbskonkurrencen er perfekt oplagt til og samtidig er den en god afslutning på sæsonen”, slutter Malene.

 

Dommerpanel under Friløbskonkurrencen

I dommer- og de tekniske paneler, hvor der sad mange nye dommeraspiranter også, var der en rigtig god stemning. De roser Herning Skøjteløber Forenings forældre, der havde lavet de dejligste, varme retter, og hele tiden stod klar med høj service. På isen var der også ting at glæde sig over, bl.a. Maia Sørensen fra Herlev Idrætsforenings Kunstskøjteafdeling, der igen satte ny, dansk rekord i Novice-rækken. Men også de fem små Chicks-løbere vakte glæde i panelerne. De små, ubekymrede skøjteløbere havde den vildeste udstråling og skønneste performance i deres fine programmer, og der stod skøjteglæde malet over de små ansigter.

 

Skærm-blik fra bedømmelses systemet

Ellers glæder dommerne sig igen over sammenholdet mellem de fire junior herrer, Nikolaj Mølgaard Pedersen og Daniel Tsion fra Frederikshavn Skøjteforening, Linus Colmor Jepsen fra Gentofte  Kunstskøjteløber Forening og Lucas Strzelec fra Herning Skøjteløber Forening. Som man kan se på billedet herover, så hepper de andre drenge på den løber, der er på isen. De har forskellige forcer, men fælles for dem alle er, at de bliver bedre og bedre, fordi de hele tiden skubber hinanden. Nikolaj, der er i stadig stor udvikling, vinder Friløbskonkurrencen med 83,03 point, mens de tre andre ligger med 0,89 points forskel.

Det blev en god afslutning på DSU’s konkurrencesæson.

RESULTATER

KLUBKONKURRENCEN