I morgen går starten på World Cup-sæsonen for Speed Skaterne Viktor Hald Thorup, Stefan Due Schmidt og Philip Due Schmidt.

Sæsonens første World Cup foregår i Minsk, Rusland, og er med deltagelse af alle tre skatere. Fredag løber Viktor og Philip 5000 m, mens det gælder Mass Start semifinalen om lørdagen, hvor Viktor og Stefan stiller op. Søndag er det alene Stefan, der går på isen på 1500 m distancen.

Viktor har stationært trænet i Salt Lake City, mens landstræner Jesper Carlson med Philip og Stefan Due Schmidt stødte til i 7 uger henover sommeren. Her trænede de både på sommer is, cykling, inline og styrketræning i samarbejde med det amerikanske landshold. Skaterne har også testet om brugen af højdetræning kunne have positiv effekt på deres præstation, som en forberedelse til VM, der netop afvikles i Salt Lake City til februar.

Holdet, undtagen Viktor, er ellers samlet på basen i Heerenven i Holland, hvor de træner i den ISU støttede træningsgruppe ETG (European Training Group), som Danmark er ansvarlig for. Jesper Carlson og den hollandske træner Arjen Wolters har et godt samarbejde om gruppen, der har løbere fra flere, mindre lande.

Det er kun tre uger siden, at Philip brækkede sit ene skulderblad ved et fald på cyklen. Den er ikke helet 100%, så Philip sparer lidt på kræfterne ved kun at stille op i 5.000 m, og håber på at være fuldt fit for fight ved World Cup 2 næste weekend.

 

Livestream: https://www.youtube.com/user/SkatingISU

Program og resultatliste: https://live.isuresults.eu/events/2020_BLR_0001/schedule