Med afholdelsen af to træningscamps i samme weekend fik DSU for alvor skudt sæsonen i gang.

Elitesamling i Frederikshavn

Frederikshavn Skøjteløberforening lagde hus til sæsonens første Danskate-samling, hvor løberne fredag og lørdag viste deres programmer for formanden for Teknisk Udvalg og international mesterskabsdommer, Lone Amstrup og den internationale tekniske specialist, Leena Laksonen, fra Finland, der gav løbere og trænere feed back. Der var overall fine programmer, som løbere og trænere nu kan fin justere i træningen hjemme i klubben.

Søndagen blev primært brugt på test af løberne hos fysioterapeuterne Morten og Henrik i Aalborg, der er anbefalet os af Team Danmark. Her var både løbetest og andre typer af tests, der skulle give et reelt billede af løbernes stærke og mindre stærke sider, så der også her er feed back til, hvad der med fordel kan arbejdes på. Trænerne var også med til disse test, og fik lejlighed til at drøfte resultaterne med fysioterapeuterne undervejs. Vi ser frem til igennem sæsonen at følge op på dette nye tiltag, også med fysioterapeuterne deltagelse igen til januar.

Eliteudvalget sender en stor tak til Frederikshavn for den gode behandling og deres store imødekommenhed, idet EU sætter stor pris på de muligheder, klubben stiller til rådighed.

Foto: Henriette Andersen Theisen

Dansesamling i Esbjerg

40 solodansere og solodans-aspiranter i alle aldre og på alle niveauer deltog i dansesamlingen sidste weekend i Granly Hockey Arena i Esbjerg. Løbere fra hele landet deltog i dansesamlingen, som Esbjerg Skøjteklub nu i en årrække har lagt is til, og et hold skøjteløbere og forældre kørte samlet i tog fra Sjælland.Der var overnatning og skøn morgenmad på vandrehjemmet tæt på skøjtehallen, mens Esbjerg stod for den øvrige forplejning.

Lucie Kadlcakova (RSIK)  stod i spidsen for trænerteamet, som i år også talte Esbjergs træner Lena Volokhova, Caroline Eilsø (RSIK) og Marie-Louise Thomsen (ESK). Fokus på isen var på grundløb og dans/performance, og humøret var højt,  mens der blev skøjtet igennem med stor energi.

I forbindelse med samlingen gennemførte vi også uddannelse af nye dommere med Sara Azoulay Pedersen som underviser. Caroline Rygaard, der allerede er uddannet som dansedommer, og aspiranterne  Rikke Andersen, Caroline Rose og Charlotte Jensen deltog.

Efter samlingen var der mærkeprøve, og her blev bestået 8 dansetests fra Dance 1 til Dance Guld.

Vi takker Esbjerg for igen at huse samlingen på aller bedste vis.

Hold 1

 

Hold 2

 

Hold 3

 

 

 

Af Mariann Vasbo og Sanne Colmor Jepsen
Foto: Henriette Andersen Theisen