Ishockey- og skøjtesporten i Rødovre Kommune får efter al sandsynlighed en gave, der kan bære klublivet på isen ind over sommeren og dermed forlænge ishockey- og skøjtesæsonen helt frem til 30. juli 2021.

Foto: Camilla Lyngsø

Kommunen fremlægger nemlig i denne måned en sag til Kultur- og Fritidsudvalget, hvor det foreslås at forlænge åbningstiderne i Rødovre Skøjtetræningshal frem til og med den 30. juli 2021.

– Vi har en lang og stolt tradition i Rødovre inden for ishockey- og skøjtesporten. Lige nu står idrætten i en kritisk situation, så vi skal gøre, hvad vi kan, for at hjælpe. Jeg er bekymret over konsekvenserne af nedlukningen for hele vores idræts- og foreningsliv. Det går ud over sundheden for den enkelte, når man ikke kan træne, og det er svært for klubberne at fastholde medlemmerne, siger Rødovres borgmester Britt Jensen.

– Vores aktive fællesskaber er utroligt værdifulde og noget af det allervigtigste, vi har som lokalsamfund. Under hele nedlukningen har vi været i løbende dialog med vores foreninger. De er bekymrede for træningsmiljøet og det nære fællesskab. Det er nu, vi skal træde til og hjælpe, lyder det fra Rødovres borgmester.

Den sandsynlige åbning og dermed “sommer-is” til ishockeyen- og skøjtesporten vækker begejstring hos både Danmarks Ishockey Union og Dansk Skøjte Union.

– Det er virkelig skønt, at endnu en kommune bakker op om det glimrende stykke arbejde, der bliver lavet ude i de danske skøjtehaller. Med forlængelsen er kommunen direkte med til at sikre de optimale rammer for at klubberne fortsat kan skabe glæde, samt personlig- og sportslig udvikling for deres medlemmer, siger formand for Dansk Skøjte Union, Camilla Lyngsø

– Det er dejligt, at endnu en kommune tager ansvar for foreninger og fællesskab. Vi er meget glade og taknemlige for Rødovre Kommunes initiativ, der beviser, at Rødovre vil værne om sin kultur for ishockey- og skøjtesport og de mange mennesker, der arbejder med sporten – såvel frivilligt som professionelt – hver eneste dag, siger Ulrik Larsen, direktør for DIU.

Både ishockeyen og skøjtesporten håber og tror på, at flere kommuner følger efter med forlænget istid i de kommende uger.

 

Forsidefoto: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/