Lærke Danielsen

De Jysk Fynske Mesterskaber blev afviklet i Esbjerg Skøjtehal, der var flot pyntet med banestof, små træer med lys og et skønt opvarmningsområde med redskaber, som både blev benyttet af løbere og legende søskende. Selve konkurrencerne på isen var på et godt niveau, og især var der rigtig mange, gode trinserier med højere levels, end vi tidligere har set. Et resultat af både løbernes præstationer og godt træner/koreograf arbejde. Desuden så vi mange, der jagtede bonuspoint ved at forsøge svære spring og springkombinationer.

I Debs og Novice-rækkerne var der adskillige kvalitetsprogrammer med høj fart og godt glid. Dommerne så især en stor fremgang hos Lærke Danielsen, VSK, der fortjent vandt sølvet i Debs-rækken.

Nikolaj M. Pedersen

Junior Herrer blev en spændende konkurrence. Daniel Tsion, FSF, slog dansk rekord i det korte program. Han havde til gengæld en hård dag under friløbet, hvor klubkammeraten Nikolaj Mølgaard Pedersen skøjtede sit bedste program til dato. Nikolaj vandt friløbet og satte samtidig ny dansk rekord, men sammenlagt blev Daniel jysk mester i Junior Herrer med endnu en ny dansk rekord på 133,17 point.

Josephine Kærsgaard, FSF, leverede et flot, kort program i Junior Damer med en flot 3 Salcow  kombination og en 2 Axel, og et virkelig godt forsøg på 3 lutz. Hun vandt konkurrencen stort med en margin på 11,88 point. En af de løbere, der formår at vise glæde og smilende indlevelse på isen er OSK’s Sofie Korsgaard. Sofie gennemførte dejlige løb i både det korte program og friløbet, der gav hende bronzemedaljen i Junior Damer.

Josephine Kærsgaard

Esbjerg Skøjte Klub havde tænkt ud af boksen og indført flere nye, gode tiltag til konkurrencen. Herunder at de blomster, som medaljetagerne fik, var i en lille æske med låg, hvor blomsterne stod i oasis – og dermed kunne løberne transportere deres blomster med hjem uden de gik i stykker. Virkelig smart tænkt.

Lørdagens konkurrencer blev ramt af en del tekniske problemer, og DSU’s stærke teknikere har taget kontakt til ISU IT-support for at få løst problemerne inden DM. Teknikerne arbejder hele tiden på at forbedre systemet. Også deres ”lille” baby – live stream -, hvor der nu bliver vist point for hver løber, efter de har løbet.

Der var god stemning i skøjtehallen på tilskuerrækkerne, hvor publikum var flinke til at give alle løbere en hånd med ude på isen. Og vi kunne søndag aften se tilbage på nogle gode konkurrencer i dejlige omgivelser med skøjteløb af god kaliber.