Philip Due Schmidt holdt sit niveau ved weekendens EM Allround i Speed Skating. En ny personlig rekord på 500m distancen i tiden 38:11 var hans absolut bedste resultat. Men også på de to andre distancer præsterede Philip højt. Han kørte 1500m på sin 2. bedste tid og 5000m på sin 3. bedste tid.

 

Philip Due Schmidt i front af feltet. Foto: Schmidtaps.com

 

Det er derfor en meget tilfreds landstræner, der udtaler sig fra den Corona-fri boble i Heerenveen. ”Philip kørte op til sit bedste, og mere kan man ikke forlange”, siger Jesper Carlson og fortsætter ”Enkeltdistancerne er jo ikke vores spidskompetence, men derimod Mass Start. Og her i weekenden viste Philip, at han har formen til at køre Mass Start de kommende to weekender. På trods af en eksamen lige op til løbene og udfordringer med at få bagagen frem kan man se, at Philip er klar, når det gælder.”

Jesper Carlson fortæller også, at det er svært for alle skaterne at få det adrenalinkick, der giver de ypperste toppræstationer. ”Publikum mangler i hallen og stemningen er derfor noget flad”, siger Jesper.

De kommende to weekender afvikles der World Cups i boblen, hvor Philip Due Schmidt og bror Stefan Due Schmidt er udtaget til Mass Start. Den løbes fredag med finale lørdag. Neo-Senioren Niclas Mastrup er udtaget som substitut, hvilket primært er for at snuse til løb på aller højeste niveau.

 

Resultater fra EM