Efter sæsonens første samling for Speed Skaterne i Inzell er Philip Due Schmidt udtaget til at repræsentere Danmark ved EM Allround i Heerenveen den 16.-17. januar. Her gælder det 500, 1.500 og 5.000 m. distancerne.

 

Philip slår sin egen personlige bedste tid på distancen

Philip Due Schmidt har vist en enorm fremgang på skøjterne i denne på alle måder svære sæson, hvilket kulminerede til det danske EM udtagelsesløb i Inzell den 12-13. december, hvor Philip satte tre personlige bedste tider i de tre distancer, han stillede op i.

Her blev Philip den anden dansker gennem tiderne til at komme under de magiske 6 min. 30 sek. på en 5000 meter. En forbedring af hans tidligere, personlige rekord med hele 10 sekunder, og det er denne form, som landstræner Jesper Carlson kvitterer med en EM-udtagelse for.

Også bror Stefan Due Schmidt gjorde det helt fantastisk, idet også han slog to personlige rekorder ved udtagelsesløbene. Stefan har løftet sit niveau på flere distancer, hvilket sammenholdt med Philips fremgang tegner rigtig godt for vores satsning, Team Pursuit. Stefan har slået sig mere permanent ned i denne sæson i netop Inzell, hvor han kombinerer træningen med et online studie.

Brødrene Due Scmidt på 5.000 m.
Brødrene efter de gode præstationer

 

Viktor Hald Thorup, der har trænet indtil nu i USA, fløj ind til samlingen, så teamet også kan træne de vigtige teammomenter for hhv. Team Pursuit og MassStart. Ny mand i træningsteamet er den unge Niclas Mastrup, der med et Scholarship nu træner fuld tid på Thialff Academy i Heerenveen. Niclas, der lige som de øvrige tre kommer fra Inline Speed, er i god udvikling, og det er tydeligt, at han befinder sig godt på isen.

Holdet har lige nu et velfortjent julebreak, inden de mødes igen den 2. januar i Inzell, og derefter i en såkaldt ’Boble’ i Heerenveen fra den 11.  januar, hvor de kun må være på hotellet og i skøjtehallen med løbere fra hele verden de kommende 4-5 uger op mod VM.

 

Af Mariann Vasbo