Philip Due Schmidt udtaget til EM Allround

 

Efter sæsonens første samling for Speed Skaterne i Inzell er Philip Due Schmidt udtaget til at repræsentere Danmark ved EM Allround i Heerenveen den 16.-17. januar. Her gælder det 500, 1.500 og 5.000 m. distancerne.

 

Philip slår sin egen personlige bedste tid på distancen

Philip Due Schmidt har vist en enorm fremgang på skøjterne i denne på alle måder svære sæson, hvilket kulminerede til det danske EM udtagelsesløb i Inzell den 12-13. december, hvor Philip satte tre personlige bedste tider i de tre distancer, han stillede op i.

Her blev Philip den anden dansker gennem tiderne til at komme under de magiske 6 min. 30 sek. på en 5000 meter. En forbedring af hans tidligere, personlige rekord med hele 10 sekunder, og det er denne form, som landstræner Jesper Carlson kvitterer med en EM-udtagelse for.

Også bror Stefan Due Schmidt gjorde det helt fantastisk, idet også han slog to personlige rekorder ved udtagelsesløbene. Stefan har løftet sit niveau på flere distancer, hvilket sammenholdt med Philips fremgang tegner rigtig godt for vores satsning, Team Pursuit. Stefan har slået sig mere permanent ned i denne sæson i netop Inzell, hvor han kombinerer træningen med et online studie.

Brødrene Due Scmidt på 5.000 m.
Brødrene efter de gode præstationer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktor Hald Thorup, der har trænet indtil nu i USA, fløj ind til samlingen, så teamet også kan træne de vigtige teammomenter for hhv. Team Pursuit og MassStart. Ny mand i træningsteamet er den unge Niclas Mastrup, der med et Scholarship nu træner fuld tid på Thialff Academy i Heerenveen. Niclas, der lige som de øvrige tre kommer fra Inline Speed, er i god udvikling, og det er tydeligt, at han befinder sig godt på isen.

Holdet har lige nu et velfortjent julebreak, inden de mødes igen den 2. januar i Inzell, og derefter i en såkaldt ’Boble’ i Heerenveen fra den 11.  januar, hvor de kun må være på hotellet og i skøjtehallen med løbere fra hele verden de kommende 4-5 uger op mod VM.

 

Af Mariann Vasbo

 

 

 

Relaterede Indlæg

Philip med ny, personlig rekord ved EM Allround

  Philip Due Schmidt holdt sit niveau ved weekendens EM Allround i Speed Skating. En ny personlig rekord på 500m distancen i tiden 38:11 var hans absolut bedste resultat. Men også på de to andre distancer præsterede Philip højt. Han kørte 1500m på sin 2. bedste tid og 5000m på sin 3. bedste tid.   […]

Corona-fri boble til de bedste Speedskatere

Speed skaterne har lige som utallige andre atleter haft svære kår i år. Planen for såvel træning med fast ophold i Holland som for selve sæsonplanen er smuldret, og de har trænet med forskellige træningsgrupper rundt om i verden. Faciliteter er lukket ned fra den ene dag til den anden, og Corona tests er en […]

Nyt Eliteprogram baseres på ATK-strategien

  Eliteprogrammet er netop udsendt til alle klubber og er til at finde her på hjemmesiden. Årets Eliteprogram kommer senere end normalt, fordi programmet er gentænkt, idet talent- og eliteudviklingen nu bygger på DSU’s nye ATK-strategi. Eliteudvalget tager i den nye strategi hånd om fire grupper af løbere: National Talent Udviklingsgruppe (NTG) Gruppen består af […]