Tirsdag fik Philip fint besøg på hospitalet af ISU's præsident Kim Jae-Youl.

Philip Due Schmidt blev natten til onsdag i sidste uge ramt af et omfattende epileptisk anfald, da han var alene på hotelværelset i Holland, hvor holdet er samlet på træningslejr inden VM. Han blev først fundet på gulvet på sit hotelværelse torsdag aften og hastet til hospitalet i kritisk tilstand, hvor familien tilsluttede sig tidligt næste morgen.

Søndag vendte hans tilstand heldigvis til det bedre, og hans overlevelse tilskrives nok hans stærke fysik som eliteatlet efter det 20 timers lange anfald. Philip er selvfølgelig meget medtaget, men også fokuseret på at komme sig og vende tilbage til isen. I går blev han således udskrevet fra hospitalet, og har det efter omstændigheder godt. Han har nu tilsluttet sig resten af verdens bedste speedskatere, der er samlet i Heerenveen, Holland.

Opstillingen til VM endnu usikker

Ved VM bliver det derfor Stefan Due Schmidt og Viktor Hald Thorup der repræsenterer Danmark i Massestarten, der køres lørdag den 5. marts.

Stefan, der i år også har fuld fokus på at færdiggøre sin kandidat i Global Health på KU, har valgt udelukkende at køre Team Pursuit denne sæson.

Men ved VM overtager han altså bror Philips plads, da han allerede er i super god form til denne disciplin også. 

Til Team Pursuit’en, der skal køres af et hold på tre skatere, har vi ekstraordinært udtaget Niclas Mastrup som 4. mand. 

Niclas, der kører Neo-senior, er beredvilligt sprunget til og hastede mandag fra Inzell til Heerenveen for at træne med holdet. 

Den endelige opstilling besluttes torsdag af Hurtigløbsudvalget.

Philip tilbage på benene i Thialf Arena med Stefan til træningen i dag.

Fotos: Lars Schmidt

Tekst: Mariann Vasbo