Pernille Sørensen sætter igen kurs mod USA

 

Pernille Sørensen måtte ved sæsonstart sætte sig selv på bænken og nøje overveje sin fremtid. ”Det har været hårdt at skulle dele sin tid mellem USA og Danmark, og jeg har ofte haft en følelse af at være undervejs’, siger Pernille, og fortsætter, ’Min familie og mine venner er i Danmark, men min skøjtekarriere er baseret i USA, og der er langt mellem de to verdener.’ Pernille Sørensen har også en alder, hvor mange af hendes venner er ved at være færdiguddannede og slår sig ned med en kæreste, og det har også påvirket tankerne om evt. at indstille karrieren. Og endelig er det en stor økonomisk udfordring at bo og træne i USA.

’Jeg har de sidste par måneder haft mange gode samtaler med DSU om mine overvejelser, og sammen har vi fundet de økonomiske muligheder for at fortsætte min træning i Fairfax på en måde, hvor jeg også kan se mig selv som menneske’, siger Pernille, der efter de mange overvejelser er klokkeklar på, at hun ønsker at fortsætte karrieren.

Pernille har holdt formen ved lige, ligesom Esbjerg Skøjteklub har åbnet op for, at hun har kunnet træne med løbere på højt niveau fx. Daniel Tsion og Catharina V. Pedersen.

Sæsonplanen afspejler selvfølgelig, at hun er kommet sent i gang på isen. Derfor er målet at toppe til VM i Montreal til marts, mens EM slet ikke er på planen.  Eliteudvalget fortæller, at første internationale konkurrence bliver The Nordics Open, som vil blive brugt som konkurrencetræning, hvorfor der ikke stilles forventninger til dette resultat.

Pernille har netop modtaget 1 af 10 danske OL Scholarships, og med den ekstra økonomiske støtte glæder hun sig til at arbejde målrettet mod OL i 2022 i Fairfax med trænerteamet Kalle Strid og Mikael Olofsson.

 

Tekst og foto af Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

De to danske reserver deltager ved the Nordics

  De to reserver i Junior Damer til The Nordics, Esther Dalum, OSK og Annika Skibby, TSK, har nu begge fået en plads i konkurrencen. Den nordiske konkurrence har i flere år været åben for andre nationer i senior rækkerne, mens det er første år, at den er åben også for juniorer. Efter tilmeldingsfristen er […]

Flot indsats af brødrene ved EM i Mass Start

  Brødrene Philip og Stefan Due Schmidt løb formidabelt ved årets EM i Heerenveen i weekenden, hvor de repræsenterede de danske farver i Mass Start. De danske speed skatere har i år haft fast base i netop Heerenveen og var derfor fuld fortrolig med faciliteterne i den udsolgte arena, hvor godt 12.000 tilskuere tiljublede deltagerne. […]

12 løbere udtaget til The Nordics

  Redigeret 30.12.2019 Eliteudvalget har udtaget 12 løbere til The Nordics, der afvikles den 6.-9. februar 2020 i Stavanger i Norge. Der har være særlig stor kamp om pladserne i Junior Damer, hvor vi også har to stærke løbere i reserve. The Nordics består egentlig af to konkurrencer: The Nordics for novice, hvor de nordiske […]

Navigation