Pernille Sørensen sætter igen kurs mod USA

 

Pernille Sørensen måtte ved sæsonstart sætte sig selv på bænken og nøje overveje sin fremtid. ”Det har været hårdt at skulle dele sin tid mellem USA og Danmark, og jeg har ofte haft en følelse af at være undervejs’, siger Pernille, og fortsætter, ’Min familie og mine venner er i Danmark, men min skøjtekarriere er baseret i USA, og der er langt mellem de to verdener.’ Pernille Sørensen har også en alder, hvor mange af hendes venner er ved at være færdiguddannede og slår sig ned med en kæreste, og det har også påvirket tankerne om evt. at indstille karrieren. Og endelig er det en stor økonomisk udfordring at bo og træne i USA.

’Jeg har de sidste par måneder haft mange gode samtaler med DSU om mine overvejelser, og sammen har vi fundet de økonomiske muligheder for at fortsætte min træning i Fairfax på en måde, hvor jeg også kan se mig selv som menneske’, siger Pernille, der efter de mange overvejelser er klokkeklar på, at hun ønsker at fortsætte karrieren.

Pernille har holdt formen ved lige, ligesom Esbjerg Skøjteklub har åbnet op for, at hun har kunnet træne med løbere på højt niveau fx. Daniel Tsion og Catharina V. Pedersen.

Sæsonplanen afspejler selvfølgelig, at hun er kommet sent i gang på isen. Derfor er målet at toppe til VM i Montreal til marts, mens EM slet ikke er på planen.  Eliteudvalget fortæller, at første internationale konkurrence bliver The Nordics Open, som vil blive brugt som konkurrencetræning, hvorfor der ikke stilles forventninger til dette resultat.

Pernille har netop modtaget 1 af 10 danske OL Scholarships, og med den ekstra økonomiske støtte glæder hun sig til at arbejde målrettet mod OL i 2022 i Fairfax med trænerteamet Kalle Strid og Mikael Olofsson.

 

Tekst og foto af Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

Maia scorer bronze i Tallin

  Som optakt til Junior VM i næste uge har Maia Sørensen deltaget ved Tallink Hotels Cup i Tallin, hvor hun leverede to virkelige gode programmer, som hun meget fortjent fik gode point for i rækken med ialt 19 deltagere fra 20 nationer. Dermed kunne Maia tage bronze medaljen med hjem til Danmark, ligesom hun […]

The Nordics Bronze til debutanten Babeth Hansson Østergaard

  The Nordics 2020 blev en stor oplevelse og en god konkurrence for hovedparten af de danske deltagere, som rejste i en samlet trup til Stavanger i Norge. Det vakte uro, da bagagepersonalet valgte at nedlægge arbejdet samme morgen, men det lykkedes heldigvis at komme igennem security og bagageindleveringen, så alle nåede det planlagte fly. […]

Udtagelser til Junior VM

  Elite udvalget har udtaget løbere til Junior VM i Tallinn den 2.-8. marts 2020. Maia Sørensen er udtaget til at repræsentere Danmark i Junior Damer. Maia har været plaget af skader efter sidste sæson, og har måttet bygge sæsonen langsomt op for at toppe netop sidst på sæsonen. Ved The Nordics Open denne weekend […]

Navigation