Pernille Sørensen måtte ved sæsonstart sætte sig selv på bænken og nøje overveje sin fremtid. ”Det har været hårdt at skulle dele sin tid mellem USA og Danmark, og jeg har ofte haft en følelse af at være undervejs’, siger Pernille, og fortsætter, ’Min familie og mine venner er i Danmark, men min skøjtekarriere er baseret i USA, og der er langt mellem de to verdener.’ Pernille Sørensen har også en alder, hvor mange af hendes venner er ved at være færdiguddannede og slår sig ned med en kæreste, og det har også påvirket tankerne om evt. at indstille karrieren. Og endelig er det en stor økonomisk udfordring at bo og træne i USA.

’Jeg har de sidste par måneder haft mange gode samtaler med DSU om mine overvejelser, og sammen har vi fundet de økonomiske muligheder for at fortsætte min træning i Fairfax på en måde, hvor jeg også kan se mig selv som menneske’, siger Pernille, der efter de mange overvejelser er klokkeklar på, at hun ønsker at fortsætte karrieren.

Pernille har holdt formen ved lige, ligesom Esbjerg Skøjteklub har åbnet op for, at hun har kunnet træne med løbere på højt niveau fx. Daniel Tsion og Catharina V. Pedersen.

Sæsonplanen afspejler selvfølgelig, at hun er kommet sent i gang på isen. Derfor er målet at toppe til VM i Montreal til marts, mens EM slet ikke er på planen.  Eliteudvalget fortæller, at første internationale konkurrence bliver The Nordics Open, som vil blive brugt som konkurrencetræning, hvorfor der ikke stilles forventninger til dette resultat.

Pernille har netop modtaget 1 af 10 danske OL Scholarships, og med den ekstra økonomiske støtte glæder hun sig til at arbejde målrettet mod OL i 2022 i Fairfax med trænerteamet Kalle Strid og Mikael Olofsson.

 

Tekst og foto af Mariann Vasbo