I morgen starter Damernes konkurrence ved EM i Moskva med deltagelse af danske Pernille Sørensen.

For Pernille, der er 19 år, er kvalifikationen til mesterskabet et mål i sig selv, eftersom hun holdt et års pause sidste sæson. Pausen kom efter hun mistede sin træner, der rejste til udlandet, og hun forsøgte sig med flere træner-/klubskifte forrige sæson. Pernille bor i Odense, men træner i perioder hos sin tidligere træner, Kalle Strid, i Fairfax, USA, hvorfra hun ankom til Moskva efter et knap tre uger langt træningsophold.

Det er imponerende, at Pernille har formået at fastholde sin form og så hurtigt være tilbage på så højt et niveau, at hun kunne kvalificeres til EM. Dette EM er Pernilles tredie, og hun trækker også på sin erfaring med at være i ‘det gode selskab’, samtidig med at holde fokus. Træningerne i Moskva er gået godt, og man kan tydeligt se, at hun sammen med Kalle Strid har arbejdet på at finpudse landingerne i de svære spring for at opnå bedre point.

Det er til lyden af Gary Glitters ‘Rock & Roll’ og Baz Luhmanns ‘Sparkling Diamonds’, at Pernille indtager isen kl. 11.37 torsdag med sit korte program. Og målet er at kvalificere sig til finalen, hvor de 24 bedst placerede af de 41 deltagende damer, deltager.

Resultater og tidsplaner