Pernille Sørensen løb op til sit bedste, da hun placerede sig på 26 pladsen med 54,36 point ved VM i Saitama, Japan. Det var første gang, at den 21-årige Pernille kvalificerede sig til VM, mens hun har løbet EM tre gange, sidst med en 23. plads som resultat. Og med 26. pladsen blev Pernille Sørensen den bedst placerede nordiske løber, og dette resultat er yderst positivt for DSU.

Mikael Olofsson, Pernille Sørensen og Kalle Strid venter på point. Foto: Mariann Vasbo

 

Det var et utroligt stærkt felt, der udgjorde de 40 damer i damerækken i år, hvor Pernilles ranking point umiddelbart placerede hende på 34. pladsen. Pernille vidste, at der ikke var plads til fejl i det korte program, hvor det bl.a. ville være et krav at lande en triple-triple spring kombination, for at kvalificere sig til finalen med de 24 bedste damer.

For at kunne arbejde lidt med de 13 timers tidsforskel fra Washington D.C., hvor Pernille træner, ankom hun til Tokyo fem dage før det korte program, og hun havde dermed også tid til at komme sig lidt over pludselig at skulle konkurrere med nogle af sine største idoler.

Morgenens træning planlægges. Foto: Mariann Vasbo

 

Det korte program åbnes hurtigt med triple tåloop-triple tåloop kombinationen, som var rigtig god og gav +1/+2 i GOE, hvilket også var tilfældet med den krævede triple loop og programmets sidste spring, dobbelt axel. Piruetterne var også gode, selvom den ene blev en level 2, var de andre oppe i level 4 – mens trinserien blev bedømt til level 2.

Det var en virkelig glad Pernille, der lyste op i det største smil i skøjtehallen, da hun var færdig med programmet. Et program med langt mere overskud og samling på nerverne, end vi plejer at se Pernille – og også trænerne Kalle Strid og Mikael Olofsson var meget stolte af præstationen. ”Jeg er meget stolt over Pernilles udvikling denne sæson med kulminationen her til VM”, udtaler Kalle Strid og fortsætter, ”Pernille har i år hævet sin mesterskabs rekord med hele 9 point, og hun bliver bare bedre og bedre. Sidste år krævedes der 51 point for at nå finalen, mens hendes 54 point i det korte program akkurat ikke rakte til finalen i år, der krævede 55 point. I morgen starter den nye sæson, og målet er at være tilbage endnu stærkere næste år.”

Se Pernilles korte program her

På besøg ved Senjoji Templet i Asakusa, hvor kroppens ydre og indre renses via håndvask i det hellige vand. Foto: Mariann Vasbo

 

Det var meget tydeligt, at det fysiske overskud var et resultat af målrettet fysisk træning siden EM i januar, og Pernille er selv ved at forstå, at hun hører med i verdenseliten. “Jeg er meget tilfreds med min præstation ved VM. Jeg nød at være på isen mere end nogensinde før. Det var et øjeblik, jeg havde kæmpet for i så mange år, så pludselig at stå der, var den største oplevelse og at det tilmed det var et af mine livs løb, gjorde kun hele oplevelsen federe”, udtaler Pernille.

Efter et kort ophold hjemme hos familien i Danmark vender Pernille tilbage til Washington til en mere permanent tilværelse med fuld fokus på træningen. Pernille fortæller, at hun skal til at arbejde med et nyt langt program, der skal udarbejdes i samarbejde med Adam Solya, der arbejder med nogle af verdens bedste løbere. “Jeg glæder mig meget til at se, hvordan det samarbejde kommer til at forløbe”, siger Pernille og fortsætter, “Lige nu nyder jeg at have lidt fri, være i Danmark  sammen med venner og familie, inden jeg starter op med træningen mod næste sæson. Her skal jeg især arbejde på sværere kombinationer og mere fart i piruetterne, så jeg kan få flere plus point/GOE på dem”.

 

Der blev også tid til lidt sightseeing for det danske hold: Mikael Olofsson, Kalle Strid, Mariann Vasbo, Camilla Lyngsø og Pernille Sørensen ved Meiji-jingu templet. 

Alle VM resultater

 

Af Mariann Vasbo