Det er ikke kun skøjteløberne, der forbereder sig til den nye sæson.  Alle officials – dommere, tekniske specialister, controllere, kamerafolk m.fl. – skal hvert år uddannes i de regel ændringer, som den Internationale Skøjte Union vedtager – med tilpasninger af vores tekniske udvalg.

I weekenden 31. august -2. september deltog mere end 80 officials i et tæt pakket program, hvor det nye +/- 5 GOE-system var omdrejningspunkt. Tidligere havde dommerne +3 til -3 at give i karakter for hver enkelt element. Det er nu ændret, så dommerne har en skala på +5 til -5, som både dommere, tekniske specialister og controllere nu er klædt på til at administrere.

Teknikerne arbejdede på at få implementeret den nye skala og flere andre ting i beregningssystemet, der håndterer de utallige mange data under en konkurrence. Hos danse dommerne blev der også brugt meget tid på +/- 5-systemet og komponterne, mens der blev uddannet nye beregnere, som fik gode råd og vejledning fra de ‘gamle’.


I FunSkate-gruppen blev de nye FunSkate regler gennemgået for nye og eksisterende bedømmere.

For at give alle officials den bedste uddannelse havde vi inviteret undervisere fra udlandet med ISU judge og Moderator i Frankfurt, Marco Butarelli, og ISU Teknisk Specialist Marie-Louise Gijtenbeek fra Holland på dansesiden.

Der skal også være tid til at grine sammen, og lørdag aften lagde man ud med 45 minutter på dansegulvet, hvor vores ISU Referee Lone Villefrance var instruktør. Her blev grinet og danset til den helt store guldmedalje.


Lørdag blev afsluttet med en fælles middag, hvor de nye officials jakker blev uddelt, og vi kunne fejre en flot lang række af 10 års jubilarer:

  • Lea Nørgaard
  • Maria Bækgaard Kjær
  • Marielle B. Fournier
  • Christina Wassard
  • Vivian Letholm
  • Stina Strzelec
  • Christine Hesbech Lauridsen


Dansk Skøjte Union er meget glade for at kunne samle så mange frivillige, dygtige officials sådan en weekend, hvor der arbejdes så målrettet på at dygtiggøre sig og samtidig have det godt sammen.