Officials opdaterede efter en god weekend

Det er ikke kun skøjteløberne, der forbereder sig til den nye sæson.  Alle officials – dommere, tekniske specialister, controllere, kamerafolk m.fl. – skal hvert år uddannes i de regel ændringer, som den Internationale Skøjte Union vedtager – med tilpasninger af vores tekniske udvalg.

I weekenden 31. august -2. september deltog mere end 80 officials i et tæt pakket program, hvor det nye +/- 5 GOE-system var omdrejningspunkt. Tidligere havde dommerne +3 til -3 at give i karakter for hver enkelt element. Det er nu ændret, så dommerne har en skala på +5 til -5, som både dommere, tekniske specialister og controllere nu er klædt på til at administrere.

Teknikerne arbejdede på at få implementeret den nye skala og flere andre ting i beregningssystemet, der håndterer de utallige mange data under en konkurrence. Hos danse dommerne blev der også brugt meget tid på +/- 5-systemet og komponterne, mens der blev uddannet nye beregnere, som fik gode råd og vejledning fra de ‘gamle’.


I FunSkate-gruppen blev de nye FunSkate regler gennemgået for nye og eksisterende bedømmere.

For at give alle officials den bedste uddannelse havde vi inviteret undervisere fra udlandet med ISU judge og Moderator i Frankfurt, Marco Butarelli, og ISU Teknisk Specialist Marie-Louise Gijtenbeek fra Holland på dansesiden.

Der skal også være tid til at grine sammen, og lørdag aften lagde man ud med 45 minutter på dansegulvet, hvor vores ISU Referee Lone Villefrance var instruktør. Her blev grinet og danset til den helt store guldmedalje.


Lørdag blev afsluttet med en fælles middag, hvor de nye officials jakker blev uddelt, og vi kunne fejre en flot lang række af 10 års jubilarer:

  • Lea Nørgaard
  • Maria Bækgaard Kjær
  • Marielle B. Fournier
  • Christina Wassard
  • Vivian Letholm
  • Stina Strzelec
  • Christine Hesbech Lauridsen


Dansk Skøjte Union er meget glade for at kunne samle så mange frivillige, dygtige officials sådan en weekend, hvor der arbejdes så målrettet på at dygtiggøre sig og samtidig have det godt sammen.

Relaterede Indlæg

Så er sæsonen i gang

Med afholdelsen af to træningscamps i samme weekend fik DSU for alvor skudt sæsonen i gang. Elitesamling i Frederikshavn Frederikshavn Skøjteløberforening lagde hus til sæsonens første Danskate-samling, hvor løberne fredag og lørdag viste deres programmer for formanden for Teknisk Udvalg og international mesterskabsdommer, Lone Amstrup og den internationale tekniske specialist, Leena Laksonen, fra Finland, der […]

Olympic Development Seminar

6 trænere og 4 løbere fra Danmark  har fra 20.- 25. maj deltaget i det ISU-støttede Olympic Development Seminar i Vierumäki, Finland. Det er anden gang, at man afholder dette seminar, hvis hovedformål er at udvikle kunstskøjteløb i Norden mod internationalt og olympisk niveau, herunder at overføre viden fra nuværende toptrænere til den næste generation […]

Danske trænere på international uddannelse

  I dagene 6. til 12. maj afvikledes den første del af et internationalt træneruddannelsesprojekt i Tjekkiet, International Development Project Novice. Projektet er støttet af ISU’s udviklings pulje, idet ISU i disse år vil have fokus på uddannelsen af trænere, bl.a. med involvering af DSU på E-learning området. Det er derfor første gang, at ISU […]