Tirsdag aften lagde Skøjteklub København lokaler til unionens første Off-ice hybrid-event. Hvor forældre, løbere, trænere og frivillige havde mulighed for at deltage både fysisk og online. 

Denne aften havde vi besøg af Sportspsykolog og tidligere eliteløber Nicolai Siersted, som udover at have egen psykologpraksis også er tilknyttet DSU’s landshold som sportspsykolog. Nicolai foldede de mange nuancer, der hører til at have et barn i skøjtesporten ud og satte ord på, hvilken rolle man som forældre med fordel kan tage, hvis man ønsker at støtte sit barn med en langsigtet udvikling, hvor trivsel er i fokus. Nicolai gjorde et komplekst emne let spiseligt, og han fik med praksiseksempler fra sit eget liv på skøjter sat tydelige billeder i hovedet på alle lyttere omkring, hvordan man kan differentiere sin opbakning til sit barn alt afhængigt af alder, præferencer og situation – alt med udgangspunkt i en dialog mellem forældre og barn med gode fikspunkter.

IMG_0822

Derefter tog Jannie Johansen, der er ernæringsvejleder samt tidligere eliteatlet indenfor Gocart, os med ind i ernæringens spændende verden. Med letforståelige vendinger om kroppens ernæringsbehov fortalte Jannie om det nødvendige brændstof, som løbere har behov for, både for at lade batterierne op, samt hvilke nemme fifs og værktøjer, som man som forældre kan tage i brug, når man skal bakke sit barn op i at få den rigtige sammensatte kost.

Med fokus på det hele menneske, madglæde og tilgængelighed fortalte Jannie klart, hvordan man ikke må undervurdere kroppens behov, når man som atlet er aktiv flere gange om ugen, og hun satte fokus på, hvordan maden gerne må varierer i både mængder og smage i løbet af en længere periode således, at hverken forældre eller skøjteløber behøver at beregne kalorier, tracke hver eneste spist madvare eller gå rundt med en notesbog til samme formål.

Eventet tirsdag aften var første udgave af Skøjtesnak for forældre, og er et greb som vi i Dansk Skøjte Union glæder os til at se blive udfoldet to gange årligt fremover. Med fokus på at stimulere trivselsskabende miljøer, ser vi forældre til skøjteløbere som en værdifuld ressource, hvorfor vi ønsker at skabe lettilgængelig viden på netop de områder, som er meningsfulde for forældre i vores sport.

Næste Off-ice event, skøjtesnak for forældre finder sted i August 2024 i Vest Danmark i en skøjteklub.

Sidder du derude med et emne, som du ønsker, at vi skal tage op, så hører vi gerne fra dig på rol@danskate.dk