Odense Skøjte Klub var værter for årets danske mesterskaber anden weekend i december, og DSU vil gerne sende en stor tak til klubbens bestyrelse og de mange frivillige, der bakkede op om at gøre konkurrencen til en god oplevelse. Det er et stort arbejde at stille sådan en konkurrence på benene, og der går utallige timer og overvejelser til, før man kan åbne dørene for de 83 skøjteløbere, familier, trænere og venner.

OSK har haft et forbilledligt samarbejde med DSU’s Aktivitetsudvalg, der ligesom Teknisk Udvalg har mange forberedelsestimer til et mesterskab, og mange frivillige i de tekniske paneler hele weekenden. Uden dem ville ingen løbere blive hverken beværtet eller bedømt.

Det var en lettet formand, Thomas Agermose Jensen, der kunne konstatere, at eneste udfordring i løbet af weekenden var, da teknikken knurrede en enkelt gang, men det blev hurtigt udbedret at det stærke tekniske team. At en enkelt træner ikke havde fået uploadet sin løbers nye musik, gav lidt drama, men løberen tog det fint og klarede sit program fremragende.

Der stod fire kvinder bag formanden, fortalte Connie Juel Clausen, der også var glad for den gode teamånd, som forberedelserne havde bragt med sig. Connie havde bl.a. syet de fine røde dragter til de små blomsterpiger og lagt gode billeder på facebook-event siden ‘Danske Mesterskaber 2019’. Hallen var pyntet op med gran og julepynt, og klubben havde amerikansk lotteri med et utal af præmier, som blev hurtigt udsolgt begge dage. Klubben brillerede med hjemmelavede retter og romkugler med ægte rom, og i hallen duftede der af vafler og julegran.

Sødeste blomsterpiger i fine røde – og julede – kjoler. Foto: Connie Juul Clausen

Det tekniske niveau på isen var en fornøjelse, (se artiklen ’DM på højt niveau’), og medaljerne fordelte sig blandt klubberne som følger:

Guld Sølv Bronze
ASF

1

ESK 2 + 1* 1 1
FSF 1 1
GKF 1 1
HI 1
HKF 1 2
HSF 1 1
OSK 1 1
RSK 3* 3* 1*
SKK 1 1
SOS 1
VSK 1

* = Solodans

Til slut må vi lige nævne et helt særligt tiltag, der vakte stor glæde i hallen. Laura Bentzen serverede kaffe og smil på rulleskøjter med sin ’cigaretpige-bakke’ begge dage.

Laura Bentzen – rullende kaffe

 

Af Mariann Vasbo