Nyt Eliteprogram baseres på ATK-strategien

 

Eliteprogrammet er netop udsendt til alle klubber og er til at finde her på hjemmesiden.

Årets Eliteprogram kommer senere end normalt, fordi programmet er gentænkt, idet talent- og eliteudviklingen nu bygger på DSU’s nye ATK-strategi. Eliteudvalget tager i den nye strategi hånd om fire grupper af løbere:

  • National Talent Udviklingsgruppe (NTG)

Gruppen består af mesterskabsløbere fra Novice og op, minimum 13 år gamle, der alle er dedikerede for se, hvor langt potentialet rækker i et seniorperspektiv. Løberne optages løbende efter ansøgning, der kan indsendes til Eliteudvalget fra 15. september.
NTG består derudover af løberne i de øvrige tre grupper:

  • Aspirantgruppen

Består af DSU’s definerede talenter, alle har kompetencer og færdigheder, der kan udvikle sig til potentielle landsholdsløbere. Udtages af Eliteudvalget.

  • Junior landsholdet

Junior mesterskabsløbere på min. 15 år, der udtages af Eliteudvalget.

  • Landsholdet

Senior mesterskabsløbere på min. 17 år, der udtages af Eliteudvalget.

Med Eliteprogrammet begynder DSU at indføre ATK-tiltag, som fx sen specialisering, hvorfor der i talent- og elitestrategien fokuseres på løbere over 13 år. Derfor indføres også minimums aldre i Novice, Junior og Senior. Fordi udviklingen er så forskellige fra barn til barn, vil talentudviklingsgruppen inkludere langt flere mesterskabsløbere end tidligere.

NTG-løbere vil få tilbudt træningssamlinger, hvor træning og uddannelse vil være ATK-baseret, og hvor trænerne forventes at deltage.

En anden nyhed i Eliteprogrammet er publiceringen af årets udtagelseskriterier til de store, internationale konkurrencer og mesterskaber.

 

Læs Talent- og Elitestrategien

Du har også mulighed for at se ATK-kurset, som DIF afholdt for DSU tidligere på måneden. Kurset, med Mads Wied som spændende underviser, blev optaget og kan ses her på YouTube.

 

 

Af Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

Eliteudvalget har udtaget løbere til hold

Eliteudvalget har udtaget følgende løbere til junior landsholdet og aspirant gruppen: Junior Landsholdet Catharina Petersen, ESK Maia Sørensen, HIKU Aspirant Gruppen Amalie Borup, FSF Anna Flora Colmor Jepsen, HIKU Babeth Hansson-Östergaard, SOS No Selma Larsen, HIKU Daniel Tsion, ESK Nikolaj Mølgaard Pedersen, FSF Der vil løbende være udtagelser til disse hold. Vi opfordrer mesterskabsløbere fra […]

Ændringer ved sæsonstart

På bestyrelsens sidste møde før sommerferien drøftede man igen aktivitetsplanen i forhold til Covid-19. Bestyrelsen har tidligere truffet beslutning om, at aflyse aktiviteter i så god tid, at klubber og løbere kan planlægge træningen, uden at skulle forholde sig til sidste øjebliks aflysninger. Selvom vi selvfølgelig ikke undgår  muligheden for, at regeringen ændrer på vilkårene […]

Repræsentantskabsmøde: Kontingentet for 2020/21 nedsættes med 50%

DSU er meget glade for, at det trods de svære Corona-tiltag alligevel lykkedes at samle klubber og udvalg til årets repræsentantskabsmøde i Turbinehallen i Aarhus denne søndag. Det var ikke muligt i år at få en dirigent fra DIF, som i stedet pegede på den garvede dirigent Bent Hviid fra Idrætssamvirke Aarhus. 17 klubber var […]