Nyt Eliteprogram baseres på ATK-strategien

 

Eliteprogrammet er netop udsendt til alle klubber og er til at finde her på hjemmesiden.

Årets Eliteprogram kommer senere end normalt, fordi programmet er gentænkt, idet talent- og eliteudviklingen nu bygger på DSU’s nye ATK-strategi. Eliteudvalget tager i den nye strategi hånd om fire grupper af løbere:

  • National Talent Udviklingsgruppe (NTG)

Gruppen består af mesterskabsløbere fra Novice og op, minimum 13 år gamle, der alle er dedikerede for se, hvor langt potentialet rækker i et seniorperspektiv. Løberne optages løbende efter ansøgning, der kan indsendes til Eliteudvalget fra 15. september.
NTG består derudover af løberne i de øvrige tre grupper:

  • Aspirantgruppen

Består af DSU’s definerede talenter, alle har kompetencer og færdigheder, der kan udvikle sig til potentielle landsholdsløbere. Udtages af Eliteudvalget.

  • Junior landsholdet

Junior mesterskabsløbere på min. 15 år, der udtages af Eliteudvalget.

  • Landsholdet

Senior mesterskabsløbere på min. 17 år, der udtages af Eliteudvalget.

Med Eliteprogrammet begynder DSU at indføre ATK-tiltag, som fx sen specialisering, hvorfor der i talent- og elitestrategien fokuseres på løbere over 13 år. Derfor indføres også minimums aldre i Novice, Junior og Senior. Fordi udviklingen er så forskellige fra barn til barn, vil talentudviklingsgruppen inkludere langt flere mesterskabsløbere end tidligere.

NTG-løbere vil få tilbudt træningssamlinger, hvor træning og uddannelse vil være ATK-baseret, og hvor trænerne forventes at deltage.

En anden nyhed i Eliteprogrammet er publiceringen af årets udtagelseskriterier til de store, internationale konkurrencer og mesterskaber.

 

Læs Talent- og Elitestrategien

Du har også mulighed for at se ATK-kurset, som DIF afholdt for DSU tidligere på måneden. Kurset, med Mads Wied som spændende underviser, blev optaget og kan ses her på YouTube.

 

 

Af Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

Rødovre tilbyder is sommeren over

Ishockey- og skøjtesporten i Rødovre Kommune får efter al sandsynlighed en gave, der kan bære klublivet på isen ind over sommeren og dermed forlænge ishockey- og skøjtesæsonen helt frem til 30. juli 2021. Kommunen fremlægger nemlig i denne måned en sag til Kultur- og Fritidsudvalget, hvor det foreslås at forlænge åbningstiderne i Rødovre Skøjtetræningshal frem til […]

Fælles indsats for en sæsonforlængelse

  I Hørsholm Kunstskøjteløber Forening er de glade for, at Hørsholm Kommune har besluttet at forlænge is-sæsonen til den 15. maj. HKF og Rungsted Ishockey Klub henvendte sig allerede i januar til formanden for Sport-, fritid og kulturudvalget og til formanden for Center for kultur og fritid, om at se på en forlængelse af is-sæsonen, […]

Philip Due Schmidt udtaget til EM Allround

  Efter sæsonens første samling for Speed Skaterne i Inzell er Philip Due Schmidt udtaget til at repræsentere Danmark ved EM Allround i Heerenveen den 16.-17. januar. Her gælder det 500, 1.500 og 5.000 m. distancerne.   Philip Due Schmidt har vist en enorm fremgang på skøjterne i denne på alle måder svære sæson, hvilket […]