Eliteprogrammet er netop udsendt til alle klubber og er til at finde her på hjemmesiden.

Årets Eliteprogram kommer senere end normalt, fordi programmet er gentænkt, idet talent- og eliteudviklingen nu bygger på DSU’s nye ATK-strategi. Eliteudvalget tager i den nye strategi hånd om fire grupper af løbere:

  • National Talent Udviklingsgruppe (NTG)

Gruppen består af mesterskabsløbere fra Novice og op, minimum 13 år gamle, der alle er dedikerede for se, hvor langt potentialet rækker i et seniorperspektiv. Løberne optages løbende efter ansøgning, der kan indsendes til Eliteudvalget fra 15. september.
NTG består derudover af løberne i de øvrige tre grupper:

  • Aspirantgruppen

Består af DSU’s definerede talenter, alle har kompetencer og færdigheder, der kan udvikle sig til potentielle landsholdsløbere. Udtages af Eliteudvalget.

  • Junior landsholdet

Junior mesterskabsløbere på min. 15 år, der udtages af Eliteudvalget.

  • Landsholdet

Senior mesterskabsløbere på min. 17 år, der udtages af Eliteudvalget.

Med Eliteprogrammet begynder DSU at indføre ATK-tiltag, som fx sen specialisering, hvorfor der i talent- og elitestrategien fokuseres på løbere over 13 år. Derfor indføres også minimums aldre i Novice, Junior og Senior. Fordi udviklingen er så forskellige fra barn til barn, vil talentudviklingsgruppen inkludere langt flere mesterskabsløbere end tidligere.

NTG-løbere vil få tilbudt træningssamlinger, hvor træning og uddannelse vil være ATK-baseret, og hvor trænerne forventes at deltage.

En anden nyhed i Eliteprogrammet er publiceringen af årets udtagelseskriterier til de store, internationale konkurrencer og mesterskaber.

 

Læs Talent- og Elitestrategien

Du har også mulighed for at se ATK-kurset, som DIF afholdt for DSU tidligere på måneden. Kurset, med Mads Wied som spændende underviser, blev optaget og kan ses her på YouTube.

 

 

Af Mariann Vasbo