I weekenden blev Pernille Sørensen, SKK, og Keiran Araza, GSF, danske mestre i det veloplagte og fint pyntede Herning Isstadion. Klubben havde lagt et stort stykke arbejde i et super fint og veltilrettelagt arrangement, der var med til at få den gode stemning frem i den så kendte kolde skøjtehal, og der var stor opbakning fra publikumsrækkerne.

Det blev til nye danske mestre i både dame- og herrerækken. Keiran Araza, GSF, der især denne sæson imponerer med stor udvikling, blev ny dansk mester. Keiran, hvis programmer altid er en fornøjelse at iagttage, besidder tillige stor udstråling og musikalitet, og programmerne indeholder nu også de sværere triple spring som Flip og Lutz. Ved DM viste Keiran sig som en værdig dansk mester med en samlet pointsum på 157,06 point, hvilket langt overstiger DIF’s pointkrav på 125 point for at kunne blive udråbt som Dansk Mester.

Den bare 16-årige Pernille Sørensen, SKK, er ny dansk mester i damerækken. Pernille, der netop i ugen op til DM skiftede klub fra OSK til SKK, fik en samlet pointsum på 110,51 point. Pernille gør altid en rigtig god figur på isen med sit kraftfulde løb, og hendes kamp med nogle af triple springene i det frie program fik da heller ikke ødelagt selve indtrykket af den elegante løber. Vi har stor respekt for, at Pernille formåede at stille op til DM med en helt ny træner, og alligevel løbe to solide programmer, der var mere end nok til at klare DIF’s mesterskabs krav på 95 point.

En af konkurrencens største oplevelser og bedste resultat stod senior isdanserne Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen for. Parret, der til daglig træner i Montreal, men i Danmark repræsenterer RSIK, har gennemgået en utrolig udvikling det sidste år. De gennemførte begge programmer så godt som fejlfrit og modtog høje komponentscorer på mellem 7 og 8, samt +GOE på alle elementer. Parret fik en samlet pointscore på 157, hvilket placerer dem rent pointmæssigt blandt de 20 bedste i verden.

Den bare 11-årige Frederik Alexander Schlüter, HKF, stod for konkurrencens anden større oplevelse. Frederik, der løber i Debs-rækken, viser stor fremgang fra konkurrence til konkurrence. Hans stil og musikalitet er enestående for en dreng i hans alder, og hans pirouetter har høj kvalitet. Frederik modtog guldmedaljen med samlet 75,86 point, hvilket faktisk var hele 10 point mere end drengene i novicerækken.

I junior damer vandt Leonora Colmor Jeppesen, GSF, både det korte og det frie program sikkert foran Emma Andersen, ESK. Leonora, der nu mestrer dobbelt axel og triple salchow, sluttede med 105,83 point mod Emmas 96,98 point. Daniel Tsion, ASF, der både springer højt og løber med god fart, fik guldet i junior herrer med 101,09 point. Daniel, som arbejder på at få springene mere sikre, har nu inkluderet de to første triple spring i sine programmer.

Novice piger blev sikkert vundet af Vanessa Sevidova, SKK, som løber med stor udstråling og musikalitet, behersker nu også dobbelt axel og arbejder ihærdigt på at inkludere det første triple spring. Vanessa fik 81,76 point.

I vores nye gren af sporten, Solodans, deltog en enkelt løber i hver af de fire rækker. Caroline Rygaard, ESK, vandt guldet i Junior Solodans med 65,68 point, hvilket er en stor forbedring fra sidste år.

Mads Larsen fra Herning Skøjteløberforening overtog Dansk Skøjte Unions Facebook side under DM. DSU vil gerne takke Mads for hans store arbejde med at fodre siden med utallige billeder, videoer og små interview.

Alle resultater

Facebook