Maia Sørensen udtaget til EM

Efter de danske mesterskaber, hvor Maia Sørensen opnåede 133,26 point, har Eliteudvalget udtaget Maia til Europamesterskaberne i Espo, Finland den 23.-29. januar.

For at deltage ved et internationale mesterskab, skal løberne have opnået de Minimum Total Elements Scores, som er offentliggjort af ISU. Maia opnåede de krævede 25 TES i det korte program ved Nebelhorn Trophy sidste sæson, og de krævede 42 TES i friløbet ved NRW Trophy kort før DM.

Derudover har DSU nogle tekniske krav og andre forudsætninger, der skal opfyldes for at kunne opnå udtagelse. Disse kan man læse i Eliteprogrammet.

Maia debuterede ved EM sidste sæson, hvor hun opnåede en 36. plads.

 

Foto: Schmidt Photography ApS

 

Udtagelse til European Youth Olympic Festival

Eliteudvalget har tillige udtaget Camilla Poulsen, FSF, til EYOF 2023 – European Youth Olympic Festival, der afvikles den 21.-28. januar 2023 i Friuli  Venezia Giulia, Italien. Camilla er også udtaget til det danske junior landshold.

Emilia Due Borch, HKF, er udtaget til reserve til EYOF.

Udtagelser til The Nordics og The Nordics Open

Den traditionsrige konkurrence mellem de nordiske lande går på skift, og i år skal holdet til Island. Også her er der en række kriterier, som Eliteudvalget anvender til udtagelser af løbere, der skal repræsentere Danmark. Disse fremgår også af Eliteprogrammet. Følgende løbere er udtaget:

SENIOR HERRE

Nikolaj Mølgaard Pedersen, FSF

SENIOR DAMER

Maia Sørensen, HIKU

JUNIOR DAMER

Anna-Flora Colmor Jepsen, HIKU
Babeth Hansson-Östergaard, SOS Nord
Selma Larsen, HIKU

 1. reserve:
Camilla Poulsen, FSF
2. reserve:
Emilia Due Borch, HKF
3. reserve:
Mia Juel Jensen, OSK

NOVICE PIGER

Fie Egan Magnussen, HIKU
Diana Tolkach, HKF

NOVICE DRENGE

Wendell Hansson-Østergaard, SOS Nord