Fine indsatser ved årets første JGP

 

Ved sæsonens første Junior Grand Prix (JGP) i Courchevel, Frankrig, leverede Catharina Victoria Petersen et godt kort program, selvom hun ikke lykkedes med kombinationen. Hun blev godt betalt for alle de øvrige elementer, som også er vigtige, og med et godt flow, gode skating skills og piruetter bliver man også belønnet med gode point.

Foto: Maja Hitij/ISU/Getty Images

I det lange program var Catharina noget mere usikker. Hun fik præsteret et rimeligt program, med tre triple spring, der var noget usikre i landingerne, men desværre også uden sin triple lutz. Igen indkasserer Catharina gode point for de øvrige elementer i et fint sammensat program. Catharina bliver nr. 29 med 104,86 point.

“Begge programmer er nye og bar lidt præg af, at de skal løbes helt til. Men ellers er Catharina i god form, og vi tror på at dette giver Catharina en god erfaring, og at det har givet hende en god start på sin internationale karriere”, udtaler Maria Fuglsang, formand for Eliteudvalget.

 

Foto: Andrzej Strzelec

Lucas Strzelec har igennem sommeren og til elitesamlingen i august vist, at han er forberedt til sæsonstarten, og vi ser en langt bedre stabilitet i hans triple spring. Derfor var det ikke svært for os at udtage Lucas til de to herrepladser ved ISU’s Junior Grand Prix – også selvom han er den eneste junior herre”, fortsætter Maria Fuglsang.

I Courchevel leverede Lucas et fint kort program, og viste samtidig god form og større stabilitet end ved sidste års JGP. Med nogle små fejl fik han vist, at springene er godt på vej, idet han landede kombinationen og triple loop, men ligesom Catharina mangler han at få en hel skarp landing på springene. Piruetter og trin kunne have være en smule bedre, idet Lucas er kendt for et godt grundløb og gode piruetter, hvilket kunne give flere point næste gang. I det lange program fik han leveret fire triple spring, som er en af målsætningerne for Lucas, igen med lidt usikre landinger. “Vi tror også her, at Lucas vil vise en rigtig god udvikling i fremtiden og at denne sæson start kan give mere blod på tanden til at hæve niveauet”, slutter Maria Fuglsang. Lucas blive nr. 19 med 115,56 point.

Det international niveau i junior er blevet rigtigt højt, og løberne i toppen laver quadspring og triple axel. Løberne udvikler sig kontinuerligt og mange lande følger rigtig god med. Det er ikke kun russerne, der viser quads, men også Canada, USA og Kina, og vi forventer at flere lande følger trop på det punkt. En udvikling indenfor skøjtesporten, vi ikke vil se stoppe foreløbig. 

Ved næste JGP i Riga i denne uge bliver det igen Catharina og Lucas, der deltager. Catharina erstatter Maia Sørensen, som desværre har pådraget sig en skade. Vi har endnu en JGP plads til damerne i sæsonen, og vi håber, at Maia bliver klar til at deltage ved denne konkurrence efter en flot debut ved JGP sidste år.

Resultater fra JGP Courchevel 2019

 

 

Af Maria Fuglsang og Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

De to danske reserver deltager ved the Nordics

  De to reserver i Junior Damer til The Nordics, Esther Dalum, OSK og Annika Skibby, TSK, har nu begge fået en plads i konkurrencen. Den nordiske konkurrence har i flere år været åben for andre nationer i senior rækkerne, mens det er første år, at den er åben også for juniorer. Efter tilmeldingsfristen er […]

Flot indsats af brødrene ved EM i Mass Start

  Brødrene Philip og Stefan Due Schmidt løb formidabelt ved årets EM i Heerenveen i weekenden, hvor de repræsenterede de danske farver i Mass Start. De danske speed skatere har i år haft fast base i netop Heerenveen og var derfor fuld fortrolig med faciliteterne i den udsolgte arena, hvor godt 12.000 tilskuere tiljublede deltagerne. […]

Internationale, voksne medaljeslugere

  I december deltog to danske voksen løbere ved den internationale voksenkonkurrence Juna Cup i Tallin, og det er inspirerende at se de voksne skøjteløbere nyde vores sport og stadig kæmpe om pladserne. I år var både sololøb, solodans, isdans og parløb på programmet, og der var mulighed for at deltage i syv aldersklasser, hvor […]

Navigation