Lucas Strzelec bragte glans over NM-holdet i dag, hvor han med et højt teknisk niveau løb sig til bronze medaljen i Novice Drenge. Lucas, der lå på 4. pladsen efter det korte program, lykkedes i dag både med trippel tåloop og dobbelt axel, som tidligere har voldt ham lidt kvaler. Og så det er jo rart at blive belønnet med en medalje, når de svære elementer lykkes. Stort til lykke til Lucas. Novice drenge blev suverænt vundet af Casper Johansson, Sverige, med 102,42 point.

Danskate samling i Herning

I Novice piger blev Maia Sørensen bedste dansker med en 4. plads og 85,82 point, to pladser bedre placeret end i 2016. Maia, der har god fart og forstår at udtrykke musikken, lavede i dag en stærk dobbelt axel-dobbelt tåloop kombination og gode piruetter. Rækken blev igen i år vundet af svenske Selma Ihr med 103,84 point efter et stærkt friløbsprogram med bl.a. en trippel-trippel kombination.

Amalie Borup, der løber med fin autoritet, fik bl.a. downgraded sin dobbelt axel og har et par andre mindre tekniske småfejl, hvilket giver hende en 12. plads i friløbet, og en samlet 13. plads med 68,37 point. Esther Dalum og Ellen Garver Danielsen debuterer begge ved dette Nordiske. Ellen havde et flot forsøg med en trippel salchow-dobbelt tåloop kombination i dag, der dog blev underkendt, og viste i øvrigt et smukt program med fine bevægelser og godt glid ud af sine spring samt fine piruetter. Ellen bliver samlet nr. 17 med 62,66 point.

For Esther Dalum, der normalt løber i Debs rækken, fik starten med et fald i dobbelt axel taget noget af farten af friløbet. Esther, der må roses for at forsøge sig med en trippel salchow-dobbelt tåloop kombination i det korte program, bliver nr. 20 med 59,72 point. Og så gælder der for Esther som for de øvrige danske novice piger, at de alle viser stort gå-på-mod og kæmper for deres programmer.

Foto: Arne Jepsen
Foto: Arne Jepsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I senior damer er Cecilie Dreier og Emma Andersen desværre begge udgået grundet skader. Og i dag har Josephine Kærsgaard trukket sig i junior damer, årsagen er på nuværende tidspunkt ikke kendt. I morgen går det løs for junior og senior rækkerne.