Æresmedlem af Dansk skøjte Union Ole B Thomsen afgik ved døden 85 år gammel den 25. december 2018.

Ole begyndte at løbe på skøjter i 1973 i en alder af 40 år på voksenhold i Brøndby Skøjteløber Forening. Han blev grebet af sporten, hvor han nød at slappe af på isen efter en travl arbejdsdag, ligesom han nød klublivet og hurtigt blev medlem af klubbens bestyrelse.

Ole valgte også at gå ind i Unionens organisation. Han trådte ind i bestyrelsen i 1978, og blev generalsekretær i 1982. Han var en stor drivkraft i Unionens værtskaber af VM i 1982 og EM i 1986. Han var ”Chef de Mission” ved OL 1988 i Calgary i Canada, og modtog DIF’s ærestegn for sine indsatser.

Den dygtigt skrivende Ole var medredaktør af unionens blad SKØJTESPORT fra 1977 og senere chefredaktør frem til bladet gik ind i begyndelsen af 2000-årene. I anledning af DSU’s 75-års jubilæum i 1987 skrev Ole bogen om unionens historie, med malende beskrivelser af udfordringer, af opgangs- og nedgangstider. Ole lavede et kæmpe forarbejde  til bogen med at gennemgå alle referater fra bestyrelses- og repræsentantskabsmøder tilbage i tiden.

Ole B. Thomsen var også med i opbygningen af Træningscentret i Gladsaxe og stod for forhandlings arbejdet med Team Danmark. I en lang periode var han tillige medlem af DSU’s Amatør og Ordens Udvalg.

Ved repræsentantskabsmødet i 1988 valgte Ole at træde tilbage, men bevarede stadig interessen for skøjtesporten. Alle der kendte Ole vil huske ham som et meget fair og ærligt menneske. Meget positiv at arbejde sammen med. En ildsjæl, der betød meget for unionens udvikling.

For mig blev han et forbillede på den perfekte leder.

 

 

 

Af Ingelise Blangsted, æresmedlem & tidl. formand