Mindeord for Ole B. Thomsen

 

Æresmedlem af Dansk skøjte Union Ole B Thomsen afgik ved døden 85 år gammel den 25. december 2018.

Ole begyndte at løbe på skøjter i 1973 i en alder af 40 år på voksenhold i Brøndby Skøjteløber Forening. Han blev grebet af sporten, hvor han nød at slappe af på isen efter en travl arbejdsdag, ligesom han nød klublivet og hurtigt blev medlem af klubbens bestyrelse.

Ole valgte også at gå ind i Unionens organisation. Han trådte ind i bestyrelsen i 1978, og blev generalsekretær i 1982. Han var en stor drivkraft i Unionens værtskaber af VM i 1982 og EM i 1986. Han var ”Chef de Mission” ved OL 1988 i Calgary i Canada, og modtog DIF’s ærestegn for sine indsatser.

Den dygtigt skrivende Ole var medredaktør af unionens blad SKØJTESPORT fra 1977 og senere chefredaktør frem til bladet gik ind i begyndelsen af 2000-årene. I anledning af DSU’s 75-års jubilæum i 1987 skrev Ole bogen om unionens historie, med malende beskrivelser af udfordringer, af opgangs- og nedgangstider. Ole lavede et kæmpe forarbejde  til bogen med at gennemgå alle referater fra bestyrelses- og repræsentantskabsmøder tilbage i tiden.

Ole B. Thomsen var også med i opbygningen af Træningscentret i Gladsaxe og stod for forhandlings arbejdet med Team Danmark. I en lang periode var han tillige medlem af DSU’s Amatør og Ordens Udvalg.

Ved repræsentantskabsmødet i 1988 valgte Ole at træde tilbage, men bevarede stadig interessen for skøjtesporten. Alle der kendte Ole vil huske ham som et meget fair og ærligt menneske. Meget positiv at arbejde sammen med. En ildsjæl, der betød meget for unionens udvikling.

For mig blev han et forbillede på den perfekte leder.

 

 

 

Af Ingelise Blangsted, æresmedlem & tidl. formand

Relaterede Indlæg

Jette Ryttergaard ny på kontoret

Mandag den 2. september starter Jette Ryttergaard på kontoret som ny sekretariatsmedarbejder i DSU, og tager dermed over på kontorets drift efter Camilla Lyngsø. Jette har mange års erfaring med at drive et kontor, og er en yderst selvstændig og kompetent medarbejder, som vi glæder os til at lære op i funktionerne på kontoret. De […]

Solodans årets vinder ved repræsentantskabsmødet

Ved årets repræsentantskabsmøde i Dansk Skøjte Union den 29. juni i Idrættens Hus vakte forslaget om ikke at indføre solodans som en fast disciplin i DSU størst interesse. Efter ni år med solodans – de sidste 4 år som projekt – er der stadig forholdsvis få udøvere og store vanskeligheder med at sætte paneler til […]

Arne Jepsen modtager Blangsted-prisen

Ved årets repræsentantskabsmøde den 29. juni overrakte formanden Blangsted-prisen til Arne Jepsen, der var indstillet til prisen af Tårnby Skøjteklub. Arne Jepsen er altid at finde som teknikker under konkurrencerne her i Danmark – både DSU’s og de private, og yder dermed utallige arbejdstimer for dansk kunstskøjteløb. Bestyrelsesmedlem Svea Lund sagde til Arne i sin tale, […]

Navigation