Maia er på det danske landshold. Foto: Schmidt Photography ApS

Maia Sørensen, HI-KU, åbnede sæsonen ved Finlandia Trophy, hvor hun især leverede et godt kort program i præcis samme hal, hvori de kommende europamesterskaber afvikles.

Og stemningen med de mange publikummer i hallen var rigtig god, og hun var glad for, at EM skulle foregå i samme hal, fortalte Maia få dage inden EM begyndte i den finske by Espoo.

Men det bliver desværre uden dansk deltagelse, for en gammel skade i den ene ankel er netop brudt op igen, og Maia måtte desværre tirsdag aften sende afbud til konkurrencen.

‘I Eliteudvalget er vi rigtigt kede af det på Maias vegne. Vi ved, at hun havde glædet sig meget til dette EM, og hun har arbejdet målrettet med nogle nye ting, som vi havde glædet os til at se på isen i Finland. Men det vigtigste lige nu er, at Maia bliver skadefri og klar til træningen igen´, udtaler Svea Lund, Eliteudvalget.

 

Skaden kræver ro og behandling

’Jeg er så ked af ikke at få mulighed for at vise, hvad jeg kan ved EM, hvor jeg glædede mig til igen at opleve de mange tilskuere i hallen. Mine to første seniorsæsoner var præget af Corona, og det er derfor kun få gange, at jeg har prøvet det rush, som de mange publikummer giver én til sådan en stor konkurrence’, udtaler Maia.

Men skaden i højre ankel skal behandles med ro og fysioterapi, og Maia må lave noget alternativ træning udenfor isen, der ikke stresser anklen. Og så kan hun via fjernsynet følge sine venner fra træningsholdet i Oberstdorf gennemføre Europamesterskaberne. Langt fra den oplevelse, som hun har set frem til, siden hun blev udtaget medio december.

’Jeg håber på en top 5-placering til både tyske Nicole Schott og Lukas Britschgi fra Schweiz, begge er på mit træningsholded i Obersdorf. Og en podieplads til Nicole kunne jo være totalt skørt’, slutter Maia.

Med TD-ordningen sikres luft til sporten

Med base i Herlev træner Maia hos cheftræner Anni Petersen, som hun har gjort det lige siden hun var lille, og som hun har et givende og tillidsfuldt samarbejde med.

Skolearbejdet foregår på Falkonergården på Team Danmark-ordningen.  Den sikrer god forståelse for prioritering af sporten med fri til morgentræning to gange om ugen og fleksibilitet til afleveringer, ligesom der ydes støtte i form af ekstra online undervisning ved fravær til udenlandske konkurrencer og træningsophold.

Der er også en fordel ved at gå i klasse med andre elite-atleter, der har forståelse for egne behov og mål i forhold til deltagelse i de sociale tiltag i skolen.

Falkonergården giver gode betingelser for Maia.

Træningen deles mellem Danmark og Tyskland

Med flere af de bedste junior løbere i Danmark på isen i Herlev har hun også stor støtte og god sparring i Anni, der som garvet træner også er lykkedes med at opnå et stabilt samarbejde med Michael Huth i Oberstdorf, hvor Maia i købet af året lægger adskillige træningstimer med hans andre løbere.

’Her får jeg mega motivation af de mange løbere på isen, det højere tempo og selvfølgelig Herr Huths træning’, siger Maia om det elitestærke center, der er Tysklands vigtigste træningscenter med et fantastisk træningsmiljø.

Programmerne er ellers på plads

Med sine trænere har Maia arbejdet på ændringer i tre piruetter, der skal sikre højere levels, og da de samtidig også fungerer en del bedre for hende, så hun frem til at prøve dem af ved EM. Hun har også arbejdet på en ny kombination, som hun håber snart at kunne få med i sine programmer.

Maia føler sig godt tilpas i begge sine programmer, hvoraf det korte program er nyt denne sæson. ’Jeg har bedre mulighed for at udtrykke mig i disse programmer, hvor min dansetræning også gerne skulle skinne igennem og dermed kunne løfte scoren i komponenterne’, slutter Maia i telefonen, inden hun gør sig klar til en ny dag.

The Nordics bliver også uden Maia

Skaden kræver minimum 3 uger uden istræning, og det er derfor også allerede nu afgjort, at Maia ikke stiller op for Danmark til The Nordics Open den 1. februar.

Derfor skal hun nu sammen med sine trænere omlægge planerne for resten af sæsonen – men mest af alt fokusere på at anklen heler, så hun igen kan optage sin træning i skøjtehallen.

Mariann Vasbo