Maia Sørensen fra HI-KU står overfor sin hidtil største konkurrence, EM i Kunstskøjteløb, der afvikles denne uge i Tallinn.

Det er Maias anden sæson som senior, og med den verdensomspændende pandemi har det været svært at deltage i særligt mange internationale konkurrencer sidste sæson. Alligevel er det lykkedes den unge 17-årige Maia at opnå de krævede tekniske point score (23 i kort program og 40 i friløbet), for at kvalificere sig til EM, og hun kan nu prøve kræfter med Europas allerbedste kunstskøjteløbere ved en af de største konkurrencer i verden.

Maia føler sig både mentalt og fysisk klar til den spændende opgave, og har her op til konkurrencen trænet i Oberstdorff med en af verdens store trænerkapaciteter, Michael Huth. Ellers træner hun primært i Herlev med cheftræner Annie Petersen, mens hun følger gymnasiet på Falkonergården.

I Oberstdorff har Maia især haft fokus på at opnå god stabilitet i det korte program, da målet for hende ved EM er at kvalificere sig til det frie program, som kræver en top-24 placering i det korte program. Derudover er der lagt en særlig indsats på piruetterne, for at sikre maksimale point også på disse elementer. Det er som bekendt alle de små detaljer, der er afgørende, når point scoren lægges sammen.

Holdet er allerede ankommet til Tallinn, hvor Maia drager fordel af at kende skøjtehallen og hotellet fra Junior VM, hvilket giver mulighed for at falde til i omgivelserne den første tid. Ved et internationalt mesterskab er der langt flere ting, at forholde sig til end til andre konkurrencer, bl.a. hele mediecirkusset, så det er rart at noget er ‘kendt’.

Foto: Schmidt Photography

 

Hele konkurrencen bærer selvfølgelig også stærkt præg af pandemien, og ISU har strenge kodeks og forholdsregler for deltagerene på alle områder. Herunder et næsten konstant krav om at bære mundbind samt daglige tests.

Der er 37 damer tilmeldt konkurrencen, men trods forsøget med at holde Corona ude af den Corona-boble, som ISU laver, vil der nok falde nogle fra inden det korte program løbes torsdag lokal tid kl. 11.23.

Startrækkefølge og Resultater

Live Stream

Af Mariann Vasbo