Foto: Joosep Martinson, ISU via Getty Images

Maia Sørensen skal for første gang repræsentere Danmark ved Junior VM, der foregår i denne uge.

Som første års junior er Maias overordnede mål denne sæson netop udtagelsen til Junior VM, hvilket var et højt mål at sætte sig, når hun bare er 14 år. Men Maia har i efteråret ved deltagelsen i to Junior Grand Prix’er vist et godt grundlag for at begå sig i toppen af den internationale skøjteverden på juniorniveau, med hhv. en 13’ og en 15’ plads blandt mere end 30 deltagere. Og det gav hende fortjent udtagelsen til Junior VM i Zagreb.

Desværre satte nogle skader i vinteren bremserne i for Maias træning og konkurrencedeltagelse. I seks uger kunne hun ikke træne spring, og Maia  har ikke konkurreret siden DM i december. Den seneste skade, en trykskade fra støvlen, er stadig under behandling og er skyld i at trippel springene ikke helt er på niveau fra JGP’erne, selvom de heldigvis er på vej tilbage. Maia har de sidste uger løbet flere fejlfri korte programmer med trippel-trippel kombinationer, som bliver nødvendige i et felt på 46 løbere, hvoraf kun de 24 bedste kommer i finalen.

Niveauet er meget højt i den internationale junior top med løbere helt ned til 13 års alderen, og Maia kan forvente hård konkurrence, ligesom Maia selv er klar til at give konkurrenterne alt sit bedste. At deltage ved JVM er næste trin på stigen til en international karriere. ISU’s mesterskaber er en helt ny verden at begå sig i, og alene deltagelsen vil under alle omstændigheder give Maia vigtig erfaring.

 

Eliteudvalget håber på et fejlfrit kort program og en finaleplads til Maia, når hun løber sit korte program på fredag, hvor damernes konkurrence starter kl. 11.00.

 

 

 

Af Ingelise Blangsted og Mariann Vasbo