Det blev en lidt hård EM-debut for Maia Sørensen i dag i Tondiraba Ice Hall i Tallinn med plads til knap 6.000 tilskuere. Vi har set det før – springet fra internationale konkurrencer til et ISU-mesterskab er virkelig stort, og rigtig mange løbere skal lige vænne sig til de store forhold og alle verdensstjernerne, der hjemmevant bevæger sig rundt mellem hinanden.

Lodtrækningen gav Maia startnummer to, og lettere anspændt indtog hun isen kl. 11.05 dansk tid. Nervøsiteten prægede første halvdel af programmet, hvilket udløste en overvægt af minusser i de tre første elementer, selvom præsentationen var virkelig fin. 

Så viste Maia mentalt overskud ved at sætte en flot dobbelt axel med point for highlight og vendte GOE fra minus til plus i de sidste elementer. Det var med andre ord, ikke helt den Maia vi så for bare en måned siden til DM, hvor hun løb to blændende programmer i Frederikshavn.

Selvfølgelig var Maia selv skuffet over præstationen, hvilken gav hende 36. pladsen i konkurrencen og dermed ikke en billet til friløbet

For Eliteudvalgets formand, Kim Ettrup, der var med som holdleder, har konkurrencen dog givet andre læringspunkter, som er vigtige at høste, når man ønsker at rykke op på den internationale scene. ”Efter lidt tid til at sunde os, har vi haft en god snak om fremtiden, og hvordan vi kommer videre”, siger Kim Ettrup fra Tallinn, og fortsætter ”Maia skal ud at have mere international senior erfaring, hvilket har været svært de sidste to Corona-sæsoner. Hun skal samle verdensranglistepoint, så hun kan få en bedre startposition og have flere konkurrence programmer i benene”.

Desværre er der konstant nye udbrud af Corona under EM – i gårhele 7 nye tilfælde. Derfor har Kim, Maia og træner Michael Huth besluttet, at de rejser hjem til Danmark i dag fredag. Maia skal løbe The Nordics Open i Hørsholm sidste weekend i januar, og DSU vil meget gerne have Maia på deltagerlisten ved denne prestigefyldte konkurrence,

EM Resultater

 

Foto: Kim Ettrup

Af Mariann Vasbo