Fredag mellem kl. 13 og 14 lokal tid skriver Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen dansk historie, når de som det første danske isdansepar træder ud på isen til Senior Grand Prix konkurrencen, Skate Canada International.

Grand Prix serien består af seks konkurrencer med otte deltagere i hver kategori, og slutter med en finale i december i Barcelona. Danserne kommer derfor i det fineste selskab i Lethbridge, Canada, hvor de øvrige par repræsenterer stolte isdanse-nationer som Italien, Rusland, USA og værtsnationen, Canada. Ud af de otte par deltog seks par ved VM i foråret med placeringerne 3, 5, 8, 12 og 13, hvor Laurence og Nikolaj placerede sig på 11. pladsen – den bedste placering nogensinde for et dansk isdansepar.

Parret har to rigtig gode resultater i rygsækken før denne konkurrence: Sølv ved U.S. International Figure Skating Classic i Salt Lake City og bronze ved Finlandia Trophy i Finland tidligere på måneden.

”Målet for træningen denne sæson er at fokusere på kvaliteten og forbedringer af programmet med så få ændringer som muligt. I Finland fik vi fantastisk god respons fra publikum, hvilket gav os super god energi til at performe. Og det var i virkeligheden meget vigtige tilbagemeldinger på de nye programmer for os”, udtaler parret fra Montreal.

”Vi glæder os til Skate Canada og håber her at kunne slå vores Personal Best Score i begge programmer. Hvis vi også kan nå en top 5-placering, så vil det være en fantastisk debut i Grand Prix rækken”, slutter parret mellem træningerne.

Konkurrencen vises på Eurosport.