Træningsophold for DIF Junior1 holdet i Berlin, nov.15
Træningsophold for DIF Junior1 holdet i Berlin, nov.15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I det gamle Øst-Berlin ligger verdens ældste idendørs hurtigløbsbane. Den er en del af et større idrætskompleks med rødder tilbage til tiden bag jerntæppet.
Det var her danske skøjteløbere i forrige uge tog på en fire dage lang samling. DIF-Junior1 var nemlig kommet til byen. Den stod på to dages træning og to dages konkurrence. Det var årets første samling, og derfor var der også nogle, der ikke havde været på isen siden sidste sæson. Andre havde haft en uges tid i Berlin i oktober måned, hvor de var med Scandinavian Development Project på træningslejr.

Det internationale islæt var denne gang begrænset til selve lokationen, for alle løbere var danske og det samme var gældende for trænerne, idet Nicoline Roelofs Christensen og Emil Christian Nielsen stod for træningen. Denne gang var træningsfokus meget på teknisk udvikling og indarbejden af det rent løbstekniske, i alt fire træningspas inden skaterne skulle i ilden lørdag formiddag. Det første gik med at genopfriske skøjteteknik, som er lidt forskellig fra rulleskøjteløb. De resterende tre havde som opgave at udfordre løbernes kontrol, hurtighed, styrke og til dels deres udholdenhed.

Turen kulminerede lørdag og søndag, hvor et veritabelt hav a personlige bedste tider (PB’er) blev præsteret. Højdepunkterne har været Katrine Mitrofanovs 3000m i tiden 5:04,94 – 4,94 sekunder fra junior World Cup kvalifikation. Jonas Henmars 1000m i tiden 1:24.95 2,94 sekunder fra Junior World Cup kvalifikation. Jonas Henmar og Niclas Mastrups 1500m, der i sandhed var en gyser, der blev afgjort på linjen med Niclas 0,03sek for i tiden 2:10,84 og Jonas i 2:10,87. Det er lige over tre sekunder fra kvalifikationstiden.
Matilde Nygaard kørte sin første konkurrence på isen, hvor hun kørte 500m og 1000m to gange. Det resulterede i, at hun forbedrede sig med over 15 sekunder sammenlagt fra lørdag til søndag.

Som yderligere resultat kan nævnes, at Natascha Lindenskov formåede at køre årets 4 hurtigste tid på 1500m i verden hos 11 årige piger.

Man kan roligt glæde sig til at følge skaterne på DIF-Junior, for der er givetvis en kommende verdensstjerne eller to iblandt.

– Af Emil Christian Nielsen